0 0

Ingrediënten

Adjust Servings:
150 g gecondenseerde melk
160 g stroopwafel
300 g ongeklopte slagroom
300 g mascarpone
16 g vanillesuiker (2 zakjes)
1 zakje klopfix
25 g karamel
stroopwafel

Tips

- Mascarpone kun je vervangen met slagroom.
- Vanillesuiker kun je vervangen met vanille extract.
- Verdubbel het recept voor een groot gezin.

672 Views Heb ik gemaakt 6

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dit recept delen

Of kopieer en deel de volgende link
Stroopwafel ijs

Stroopwafel ijs

8 bakjes Medium

Ingrediënten

Delen

Stappenplan

0
Gedaan

Snijd de stroopwafels klein.

1
Gedaan

Breng de gecondenseerde melk aan de kook en voeg 140 gram stroopwafel toe. Kook dit op een laag pitje tot de stroopwafel zacht is geworden. Haal het van het vuur.

2
Gedaan

Klop de ongeklopte slagroom, vanillesuiker en klopfix stijf. Voeg de gecondenseerde stroopwafels en mascarpone toe en meng goed samen. Voeg de overige stukjes stroopwafel toe en meng weer tot een geheel.

3
Gedaan

Voeg het in een bakje wat afgedekt kan worden. Garneer het met karamel en stroopwafel, dek af en leg het minimaal 8 uur in de vriezer.

3
Gedaan
© KOOKMUTSJES | Alle afbeeldingen en content zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet toegestaan om het recept te kopiëren en te plakken om het vervolgens te delen, vraag hier toestemming voor. Wil je het recept delen? Gelieve opnieuw creëren met uw eigen foto, eigen woorden of plaats een directe link naar het recept.

NajatsKeuken

previous
Pavlova
next
Appelbommetjes
previous
Pavlova
next
Appelbommetjes

12 reacties Verberg reacties

Handig afwegen in grammen met de weegschaal minimaal 8 uur in de vriezer en wat is maximaal dat het ijs nog schepbaar blijft,Welke karamel heb jij gebruikt.

Ga zo door?

Hey Renee, bedankt voor je bericht! Het moet goed hard worden, vandaar dat je het minimaal 8 uur in de vriezer moet (maximale duur heeft geen limiet). Wil je dat het schepbaar wordt, laat het dan zo’n 5 minuten op kamertemperatuur komen. Je kunt bebogeen gebruiken als je voor het makkelijke wilt gaan, wil je zelf homemade karamel maken dan kun je dit recept gebruiken van de lion.

Vertel ons je ervaring