0 0
Groentesalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g sperziebonen
250 g wortels 3 wortels
1 blikje maïs kleine blik
1 tomaat
35 ml azijn
15 ml olijfolie
zout naar smaak

Groentesalade

  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Omdat een koude salade een maandag als deze alleen maar beter kan maken! Ik ben echt zo klaar voor de zomer en zo is ook deze frisse groentesalade! Momenteel ben ik geobsedeerd door salades met groentes. Ze zijn ideaal, makkelijk en gezond! Vooral het nu ontzettend warm is buiten, komt zo’n verkoelende groentesalade goed van pas. En weet je, ik kon echt niet stoppen met het eten van dit lekkers! Zelfs een salade is too good!! 

Steps

1
Done

Schil de wortels.

2
Done

Kook het water in een pan. Wanneer het borrelt, voeg je de wortels, sperziebonen en zout toe. Kook de groentes voor zo’n 20 minuten of totdat ze gaar zijn. Doe de groentes in een vergiet en laat ze afkoelen.

3
Done

Snijd de wortels, sperziebonen en tomaat klein. Doe de gesneden groentes in een diepe kom. Voeg de maïs, olijfolie en azijn toe. Meng alle ingrediënten samen. Proef om te kijken of er genoeg zout in zit (voeg zout toe naar eigen smaak).

4
Done

Najat

previous
Pastasalade met zongedroogde tomaat
next
Mango shake
previous
Pastasalade met zongedroogde tomaat
next
Mango shake

6 Comments Hide Comments

Nee, het is niet verkeerd. Wij gebruiken in de Marokkaanse salades altijd meer azijn. Als je het in de koelkast hebt gelegd voor een paar uur, trekt de smaak nog beter in.

Ik heb zout naar eigen smaak toegevoegd. Begin met een beetje zout om een indicatie te krijgen en daarna wat extra. Tenzij je tevreden bent over de smaak, dan hoeft dat natuurlijk niet.

Groetjes, Najat

Salaam oe alaykoem recept,

Wederom een heerlijk recept. Simpel en lekker fris. Mijn man en ik hebben genoten. Deze salade is een blijvertje bij ons 🙂

Wa’alaikom salaam Ahlam,

Bedankt voor je bericht en waardering! Erg leuk om te weten dat het bij jullie goed in de smaak is gevallen én een blijvertje is geworden!

Add Your Comment