0 0

Ingrediënten

Adjust Servings:
DEEG
2 eieren (m)
80 g kristalsuiker
1 tl zout
16 g vanillesuiker 2 zakjes
80 g roomkaas
25 ml zonnebloemolie
10 g gist
180 ml lauw-warm water
450 g bloem
20 ml zonnebloemolie
GLAZUUR
100 g witte chocoladepasta
8 g vanillesuiker 1 zakje
40 g kristalsuiker
50 ml water
geraspte kokos

Tips

- Werk per viertal wanneer je ze frituurt i.v.m. het glazuren.
- Merk je dat de donuts moeilijk op te tillen zijn omdat het deeg te zacht is? Knip dan de bakpapier om de donut heen en laat de bakpapier mee bakken in de olie. Bakpapier wel verwijderen zodra het kan.
- Ben je niet van de glazuur en kokos? Dep de donuts dan in wat poedersuiker of laat het lekker plain.
- Van het deeg kun je ook een Berliner bol maken, vullen met jam of heerlijke room naar keuze.

3.802 Views Heb ik gemaakt 22

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dit recept delen

Of kopieer en deel de volgende link
Conuts

Conuts

20 donuts Medium

Ingrediënten

  • DEEG

  • GLAZUUR

Delen

Stappenplan

1
Gedaan

Mix de eieren, suiker, zout en vanillesuiker. samen. Voeg de roomkaas, zonnebloemolie en gist toe en meng dit weer goed samen. Voeg beetje bij beetje water toe (de eieren moeten aan het temperatuur wennen van de water dus doe dit niet in één keer).

2
Gedaan

Voeg beetje bij beetje bloem toe. Kneed het zo'n 10 minuten samen. Voeg op het eind 20 ml zonnebloemolie toe en kneed samen voor een minuut.. Dek het af en laat het zo'n 45 tot 60 minuten rijzen op een warme plek.

3
Gedaan

Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek. Kneed het fijn. Strooi wat bloem op de deegroller, rol het deeg uit tot een lap (dikte bedraagt ±1,5 cm).

4
Gedaan

Haal met een vorm rondjes uit het deeg (of een donut steker).

5
Gedaan

Strooi wat bloem op de bakpapier, dit voorkomt het plakken. Plaats het deeg erop.

6
Gedaan

Met een kleine ronde steker maak je een gat in midden (doorsnede bedraagt zo’n 3 cm). Dek af en laat rijzen voor zo'n 25 tot 30 minuten.

7
Gedaan

Breng de water, suiker en vanillesuiker in een steelpan aan de kook voor een paar minuten. Voeg de witte chocoladepasta al roerend toe voor een paar minuten.

8
Gedaan

Frituur de donuts op een middelhoog/laag pitje totdat ze mooi goudbruin kleuren (controleer de temperatuur eerst door een klein stukje deeg erin te gooien, wanneer deze binnen één minuut bruin is, is de olie op temperatuur). Voeg dan de donuts één voor één in het glazuur. Let op, het is belangrijk dat de donut nog wel warm is wanneer je het dept in glazuur!

9
Gedaan

Bedek de donuts met kokos.

© KOOKMUTSJES | Alle afbeeldingen en content zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet toegestaan om het recept te kopiëren en te plakken om het vervolgens te delen, vraag hier toestemming voor. Wil je het recept delen? Gelieve opnieuw creëren met uw eigen foto, eigen woorden of plaats een directe link naar het recept.

NajatsKeuken

previous
Zachte aardappel broodjes
next
Red velvet bites
previous
Zachte aardappel broodjes
next
Red velvet bites

12 reacties Verberg reacties

Salam Najat 🙂 Bedankt voor het recept! Ziet er weer heerlijk uit mashAllah. Kan ik er ook twee zakjes vanillesuiker bij doen? Hoe smaken ze?

Wa’alaikom salaam Nasiraaa, Allahie barkefiek! Er gaan al twee zakjes vanillesuiker in, bedoel je nog twee extra zakjes erbij?

Salaam

Bij het water/suiker mengsel doe je toch chocoladepasta erbij, bij het mengsel zelf doe je dat in? en chocoladepasta die je op brood smeert toch?

Vertel ons je ervaring