0 0
Raffaello gebakjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
ROOM
400 g ongeklopte slagroom
250 g mascarpone
24 g klopfix 3 zakjes
16 g vanillesuiker (2 zakjes)
2,5 el kristalsuiker
75 ml gecondenseerde melk
45 g geraspte kokos
BESLAG
4 eieren (m)
100 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker (1 zakje)
50 g maizena
50 g bloem
GARNERING
geraspte kokos

Raffaello gebakjes

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • BESLAG

  • GARNERING

Directions

Share

Ik hou van experimenteren met cake recepten, of het nou gaat om de smaak of hoe het eruit zal zien. Met slechts één beslag maak je acht gebakjes met drie lagen. Biscuit is niet alleen luchtig maar ook nog eens gevuld met twee lagen room, dit zorgt voor meer ‘bite’ en is heerlijk exotisch door de kokos.

Steps

1
Done

Voeg de ongeklopte slagroom, mascarpone, klopfix, vanillesuiker, suiker in een kom en klop alles stevig samen. Voeg de gecondenseerde melk en kokos toe en klop het zo’n half minuut samen.

2
Done

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker zo’n 5 tot 7 minuten op. Als het beslag verdriedubbeld is en een lichtgele kleur heeft is het goed. Zeef de maizena en bloem een beetje bij beetje bij het beslag, spatel het voorzichtig voor een luchtig beslag. Roer niet maar maak 8 bewegingen.

3
Done

Vet de bakpapier beklede bakplaat in met boter. Giet het beslag erin en smeer alles netjes uit.

4
Done

Leg het in een voorverwarmde oven op 200 ℃ voor zo’n 10 tot 12 minuten.

5
Done

Laat de cake ietsjes afkoelen. Ik heb een kom gebruikt van 9 bij 9 cm met een lengte van 6 cm. Haal er rondjes uit de cake van 3 verschillende formaten. Hiervoor heb ik de volgende afmetingen gebruikt:

1. Grootste cake is 8 bij 8 cm.
2. Middelste cake 6,5 bij 6,5 cm.
3. Kleinste cake is 4,5 bij 4,5 cm.

6
Done

Bedek de kommetjes in huishoudfolie, werk nu met deze werkwijze:

1. Leg het kleinste formaat cake erin, spuit er een toefje room op.
2. Plaats de middelste formaat cake, toefje room.
3. Grootste formaat cake en maak het dicht met de huishoudfolie.

7
Done

Leg het een half uur in de vriezer.

8
Done

Haal de gebakjes uit de vriezer en uit de kom. Verwijder de huishoudfolie en smeer het gebakje in met room, bedek het volledig met geraspte kokos.

9
Done
10
Done
11
Done
12
Done

Tips:

- Vervang vanillesuiker met vanille extract.
- Houd de cake in de gaten, elke oven werkt anders.
- Voeg stukjes fruit toe naar keuze voor een frisse smaak.
- Je kunt hier ook een grote taart van maken.
- Voeg raffaello's toe.
- Maizena kan je vervangen met bloem en andersom ook.

Najat

previous
Oreo Cake
next
Falafel Burger
previous
Oreo Cake
next
Falafel Burger

20 Comments Hide Comments

Haha 😛 Je bent zeker niet dom! Kommetje gebruik je niet om er vormen uit te halen. Die vul je 😉 Ik gebruik 3 verschillende glazen om er vormen uit te halen. Ik heb een shot glas gebruikt en daar heb ik de 4,5 cm uitgehaald, een long drink glas voor de 6,5 cm en en een bakring voor de 8 cm. Je moet eerst zelf kijken hoe groot de kom is die je gebruikt. Als je niet mijn formaat hebt, kun je een grotere of kleiner gebruiken en dan worden de cakejes die erin gaan ook kleiner of groter. Je kunt alles gebruiken wat rond is. Deksels, glazen etc.

Hoop dat je het een beetje begrijpt en anders hoor ik het wel!

Groetjes Najat

Dank je wel Soukaina! Ik heb ze al een hele lange tijd en heb ze van mijn vader gekregen. Volgens mij heeft hij ze gekocht bij de vroom en dreesman die tijd. Je zou ook voor kleine soepkommen kunnen gaan. Of voor iets anders wat rond is.

Groetjes Najat

Dank je wel Naima! Je zou het aan 2/3de deel van de room toevoegen en 1/3de plain laten. Er gaat ook nog room om het gebakje heen en als er dan groffe raffaello stukken in zitten dan krijg je het niet zo glad.

Groetjes Najat

Dank je wel Ilham, ik heb de kommetjes van mij vader gekregen en heb ze al een aantal jaar. Volgens mij heeft hij ze toen bij de V&D gekocht. Je hoeft niet speciaal naar de winkel te gaan. Je zou voor alles kunnen gaan wat dezelfde vorm heeft. Kleine soepkommen zou je ook kunnen gebruiken. Ik heb twee formaten glazen gebruikt voor de rondjes en een bakring die ik bij de Action heb gekocht. Lekker makkelijk! We hebben uiteindelijk alles al in huis 🙂

Alweer bedankt voor het recept lieve Najat. Vraagje, bij de ingredienten van de garnering staat geen room. Hoeveel slagroom gebruik je ongeveer voor het afsmeren? Voeg je nog iets toe bij het kloppen van die slagroom?

Graag gedaan Sundus! Je houdt nog wat van het slagroom mascarpone mengsel over en dat gebruik je voor de garnering. Lekker makkelijk 🙂

Add Your Comment