Luchtige anijs swirls

Prep Time

Porties

Serveert 13

Niveau

Gemiddeld

Wat gaan we vandaag lunchen? Deze vraag komt iedere dag wel naar voren omdat het nogal een lastige vraag kan zijn voor velen. Meestal ga je dan voor een simpel broodje met kaas of wat anders erop.

Wil je een keer wat anders eten? Probeer dan deze smaakvolle anijsbroodjes uit!

Het lijkt misschien spannend om zo’n luchtige anijsbroodje te maken maar met dit eenvoudige recept wil ik laten zien dat ook jij het kan maken. Deze anijsbroodjes zijn echt heerlijk zacht, zeer luchtig van binnen en zo smaakvol dat zodra het op tafel staat, de kans groot is dat het zo op raakt. De smaak van anijs komt goed naar voren and last but not least, deze luchtige broodjes zijn heerlijk zacht!

Wil je voortaan meekijken als ik iets maak, dan kun je me toevoegen op Snapchat. Hier leg ik stapsgewijs alles uit! Snapchat: kookmutsjes

In de shop

shop

Mini swirl bakvorm

€24,95

Bestel
shop

8 gaten bakvorm

€14,95

Bestel
shop

Luxe voorraadpot

€8,99

Bestel
shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


Porties
DEEG
60 g boter bona
250 ml melk
550 g bloem
10 g gist instant
90 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker 1 zakje
8 g zout
2 eieren geklutst
50 ml zonnebloemolie
12 g anijszaad
15 ml zonnebloemolie
boter
eigeel geklutst
GARNERING
honing
sesamzaadjes
noten naar keuze
Tips

– Vervang de melk met water.
– Vanillesuiker kun je vervangen met vanille extract.
– Serveer de broodjes met nutella, jam of lekkers naar keuze.
– Je kunt de broodjes invriezen.

Wat gaan we vandaag lunchen? Deze vraag komt iedere dag wel naar voren omdat het nogal een lastige vraag kan zijn voor velen. Meestal ga je dan voor een simpel broodje met kaas of wat anders erop.

Wil je een keer wat anders eten? Probeer dan deze smaakvolle anijsbroodjes uit!

Het lijkt misschien spannend om zo’n luchtige anijsbroodje te maken maar met dit eenvoudige recept wil ik laten zien dat ook jij het kan maken. Deze anijsbroodjes zijn echt heerlijk zacht, zeer luchtig van binnen en zo smaakvol dat zodra het op tafel staat, de kans groot is dat het zo op raakt. De smaak van anijs komt goed naar voren and last but not least, deze luchtige broodjes zijn heerlijk zacht!

Wil je voortaan meekijken als ik iets maak, dan kun je me toevoegen op Snapchat. Hier leg ik stapsgewijs alles uit! Snapchat: kookmutsjes

Stappenplan


1

Verwarm de melk samen met boter.

2

Doe de bloem, gist, suiker, vanillesuiker, zout, geklutste eieren, zonnebloemolie, anijs en lauwwarme melk/bona in een diepe kom en kneed alles samen tot een geheel voor zo’n 10 tot 15 minuten.

3

Voeg 15 ml zonnebloemolie toe, kneed alles snel samen en dek het deeg af en laat het nu zo’n 60 minuten rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.

4

Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in vier porties. Vorm elk portie tot een bol.

5

Neem een stuk deeg en rol het op een bloem bestoven werkplek uit tot een cirkel (± 30 bij 30 cm). Smeer er boter op.

6

Herhaal de bovenstaande werkwijze met de 2e en 3e bol. De vierde bol houd je plain.

7

Rol het weer uit met een deegroller tot een rechthoekige lap (45 bij 38 cm). Rol het naar in binnen. Snijd er 13 stukken uit.

8

Leg het op een bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met eigeel en strooi sesamzaadjes/nootjes erop. Laat het rijzen voor een half uur.

9

Leg de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 ℃ voor zo’n 15/20 minuten of totdat de broodjes mooi goudbruin kleuren (houd er rekening mee dat elke oven anders werkt). Dek de broodjes direct af met een theedoek wanneer het uit de oven komt, zo blijven ze lekker zacht.

10

Drizzle er wat honing over heen en maak het af met nootjes.

89 Reacties Hide Comments

Salaam ziet er heerlijk uit. Een vraagje kun je ze ook maken met roomboter en kun je de anijszaad gewoon weglaten?

Wa’elikoem Selam Samira,

Dank je wel, je zou het inderdaad kunnen weglaten en bona kunnen vervangen met roomboter 😉

Wa’elikoem Selam Fatima,

Ja dat heb ik wel gedaan, maar je zou de honing ook op de warme broodjes kunnen smeren. Het kan allebei 🙂

Groetjes Najat

salaam Najat ik heb een vraagje, bij je ingrediënten staat 50ml zonnebloem olie en in je stappenplan staat 15ml zonnebloem olie wat moet ik aanhouden?

Wa’elikoem Selam Naima,

Je gebruikt in totaal 65 ml zonnebloemolie en zal dat zo aanpassen. Dank je wel voor je oplettendheid! xx

Hi Naomi,

Dank je wel! Ik heb er cashewnoten opgedaan, maar je zou ook voor pistache, hazelnoot, walnoten, pecanoten etc kunnen gaan 🙂

Groetjes Najat

Salam alikoum Najat,
Moet je anijszaadjes fijn malen of doe je het er zo in,ga zo door met het delen van je recepten, wij zijn echt gek op je creatie’s, dat Allah je mag belonen voor je moeite voor het plaatsen van al die recepten voor ons ??

Wa’elikoem Selam Malika,

Ameen en dank je wel voor je lieve woorden! Ik maal mijn anijszaad, maar als je dat liever welt hebt dan is dat mogelijk 🙂

Xx Najat

Hi Siham,

Die rol je ook uit en leg je op je 3de cirkel. Smeer daar geen boter op en rol de 4 lagen uit in een vierkante lap.
Ik hoop dat je het nu wel begrijpt en zo niet dan hoor ik het wel 🙂

Groetjes Najat

Salaam Najat!
Strooi je de nootjes er op als ze de oven ingaan of als ze uit de oven komen.
Als ik de stappenplan bekijk dan strooi je er 2 maal de nootjes op.
1 maal voor ze de oven ingaan en 1 maal als ze uit de oven komen.
Alvast bedankt!

Wa’elikoem Selam Hanane,

Ik heb ze voordat ze de oven ingingen er noten op gestrooid en daarna nog een keer. Ik wist eerst niet echt hoe ik het wilde hebben en uiteindelijk afgemaakt met honing en nootjes. Als je het ook wilt afmaken met honing en nootjes dan hoef je de nootjes er niet op te strooien voordat ze de oven in gaan 🙂

Groetjes Najat

Salam Najat,

Ik heb deze broodjes tot 2 maal uitgeprobeerd maar de deeg blijft heel plakkerig en wordt niet 1 geheel. Heb precies jou werkwijze, verhoudingen aangehouden. En alles af gewogen. Wat doe ik verkeerd?

Wa’elikoem Selam Fatiha,

Heb je op het eind 15 ml zonnebloemolie toegevoegd en gebruik je eieren van het formaat m? Heb alle ingrediënten nagekeken en zie dat alles klopt. Ik heb express het deeg niet zo plakkering gemaakt bij dit recept.

Als je het laat rijzen strooi je ook bloem op je werkplek en dan komt het 100% goed 🙂

Succes and you can do it!

Ik ga het morgen nog een keer uitproberen bedankt voor je reactie. Ik heb medium eieren gebruikt en ook nog 15 ml olie bij gedaan aan het einde. Hoop dat het morgen beter gaat x

Gaat wel goed komen Fatiha, Ik zal volgende week als ik tijd heb de broodjes weer live gaan maken op snapchat en dan kan je mee kijken als je wilt. Zal het van te voren dan ook proberen aan te geven.

Xx Najat

Ik heb hetzelfde probleem. Alles netjes afgewogen en mijn deeg lijkt wel cakebeslag?. Ik heb er toch maar extra bloem bij gedaan en dan wordt het wel wat beter. Het deeg is nu aan het rijzen hopelijk gaat het niet mis.

Ik heb een beetje een gekke vraag..

In sommige recepten gebruik je 10 g gist. In een zakje zit 7 g. Ik maak dus twee zakjes open. Wat doe je met de 4gram die overblijft van elk zakje?

Ik vind het zonde weg te gooien en dacht dat je hier wellicht al wat op gevonden had.

X

Hi Leila,

Jij gebruikt volgens mij de zakjes of niet? ik gebruik vaak de gist van Bruggeman en daar zit 500 gr in en hoef dan niks weg te gooien. Ik koop mijn gist vaak bij de slager en vind dit veel beter dan die 7gr zakjes 🙂

Normaal staat bij die dosering van bruggeman dat je per kilo 5 a 10 g gist moet gebruiken. Ik zie vaak op internet staan dat ze wel 10 g ofzo gebruiken per halve kilo. Volgens mij is dit niet nodig. Ik heb eens een test gedaan met marokkaans brood bakken, steeds maar weer andere doseringen geprobeerd. Ik kwam er achter dat ik met anderhalve kilo bloem met 10g gist toekwam en het rijst gewoon goed. Voor een halve kilo gebruik ik maximaal 5 g zoals op de verpakking vermeld.

Dank je wel voor de tip! Ik heb het inderdaad ook gelezen en jaren geleden toen ik voor het eerst brood ging bakken gebruikte ik ook 5/7 gr, maar ben toen verder gegaan en gebruik nu 10 gr voor 500 gr en vind mijn brood zo veel luchtiger. Vaak kloppen de dingen niet die ik op verpakkingen lees en ga het liefst mijn eigen kant op 🙂

Groetjes Najat

Hi Yara,

Ja je zou ze kunnen invriezen en je zou de bona kunnen vervangen. Ga je tussen de laagjes lactose vrije becel gebruiken of roomboter?

Recept klopt niet inderdaad. Ik ben het nu aan het maken en inderdaad net als bovenstaande reacties cakebeslag. Moet echt veel meer meel bij. Ik hoop echt dat het uiteindelijk toch lekker wordt inshaallah.

Hi Hakima,

De volgende keer langer kneden en op het eind de zonnebloemolie toevoegen. Als je aan het recept houd dan komt het wel goed. Ik heb nu tientallen foto’s gekregen van de anijsbroodjes en aan het recept kan het niet liggen 🙂

Zal van de week live op snap gaan en het speciaal weer maken. Misschien kan je dan meekijken?

Groetjes Najat

Ik heb deze broodjes gisteren gemaakt precies volgens het recept en wat hier boven wordt genoemd^^^
Ben ik niet tegen gekomen perfect gelukt El hamdoulilaah al je recepten lukken 100%?????

Trouwens Najat,
Ik heb de broodjes gister gemaakt volgens recept en ze zijn heeeerlijk! Bedankt voor het delen. Moge Allah jou hiervoor belonen.

Ik heb ze net uit de oven gehaald ? heerlijk en mijn hele huis ruikt lekker naar anijs haha . Bedankt voor de recept Najat ❤️

Hey najat,
Ik heb het recept net geprobeerd helaas is het uitgekomen als een platte cake en ik heb precies alle stappen gevolgd weet je misschien Door wat dit komt?

Hi Ilovefood,

Dat is niet zo fijn om te horen! Heb je het deeg goed laten rijzen de tweede keer? Het is vandaag iets kouder in Nederland en dan heeft het rijzen wel iets meer tijd nodig

Ik ook gemaakt maar mislukt. Precies wat iedereen zegt. Moet de melk warm bij het beslag of eerst afgekoelt. Want mij melk was heet met boter gesmolten.

Hi Naoual,

Het komt inderdaad door de hete melk/ boter mengsel. Volgende keer iets laten afkoelen (babywarmte) en dan pas toevoegen. Ik heb ze vandaag op snapchat gemaakt en je zou kunnen mee kijken hoe ik het heb gedaan 😉

Groetjes Najat

Bedankt najat voor de recept in een keer goed gelukt alleen jammer niet allemaal de zelfde vorm ze zijn echt heerlijk jamieeee

Hi Najoua,

Ik doe ze er heel in, maar je zou ze eventueel ook kunnen fijnmalen als je dat liever hebt.

Groetjes Najat

Hoi Najat,

kan het kloppen dat het deeg ook na het rijzen heel plakkerig is?
Je geeft in je recept aan bestoof je werkplek met meel. Dat heb ik ook fedaan maar mijn deeg bleef plakken. Ik heb wat meel toegevoegd niet teveel was bang dat mijn deeg dan zwaarder zou worden. Heb mijn handen ingevet en een beetje olie op mijn werkplek gedaan. Maar klopt het dat het deeg na het rijzen nog steeds plakkerig is?
Daardoor was het moeilijk om een lap cirkel te rollen. Ze liggen nu te rijzen. Ik ben benieuwd.

Bedankt voor het delen van je recept♡

salam najat, is het erg dat ik de broodjes op het laatst niet 30 min heb laten rijzen maar gelijk de oven in gedaan, ik hoop dat z hierdoor niet verpesten.

Wa’alaikom salaam Najoua,

Het is wel belangrijk om de broodjes een tweede keer te laten rijzen. Nadat je het deeg in stukken hebt gesneden moet het dus wel nog een keer gaan rijzen (tot een dubbele omvang). Hierdoor worden de broodjes lekker luchtig, krijgt het een fijne structuur, is het licht van gewicht en is het goed van smaak.

De broodjes zullen zonder tweede rijs wel te eten zijn maar dan weet je het voor de volgende keer in shaa Allah.

Groetjes Najat!

Najat, kan ik dit deegrecept ook gebruiken voor normale anijsbroodjes? Dus van het deeg bolletjes maken en zo de oven in? Je hebt ooit op facebook een recept gedeeld van deze anijsbroodjes maar het staat helaas niet op je site.

Wa’elikoem Selam Nourelhouda,

Dat is mogelijk en raad je dan wel aan om iets meer melk te gebruiken 🙂

Groetjes Najat

Salaam Najet, ik heb deze broodjes laatst gemaakt en ze waren echt heerlijk, shokran voor al je recepten. Ik had nig 2 vraagjes hierover: Kan ik zonder problemen een scheutje mazhar toevoegen. En is het mogelijk om na het rijzen gewone bolletjes te maken en de laatste stap met de boter over te slaan? Alvast bedankt je antwoord

Wa’elikoem Selam Malouka,

Fijn om te horen dat ze in de smaak zijn gevallen! Je zou inderdaad een beetje mazhar kunnen toevoegen en je kunt er bolletjes van maken 🙂

Liefs Najat

Wa’elikoem Selam Faatje,

Dank je wel! Ik strooi er altijd amandelen of pinda’s op, maar je zou ook voor pistache, walnoten of pecan kunnen gaan 🙂

Liefs Najat

Salam Najat,
Als ik gewone bolletjes wil maken van het deeg, worden ze dan minder luchtig? Ik twijfel omdat jij ze op een andere manier maakt.
En nog een vraagje: als ik de eieren vervang door melk, hoeveel ml melk moet ik dan gebruiken? Gelijk aan het gewicht van twee eieren? Worden ze hierdoor niet minder lekker?
Bedankt meid voor je heerlijke recepten x Nien

Salaam najat! Ik wil deze broodjes graag maken voor el3ied. Als ik ze een dag van te voren maak zijn ze dan de volgende dag nog luchtig?

Salam walaykom najat

Ik ven zojuist begonnen met het deeg. Heb precies de juiste hoeveelheid en werkwijze aangehouden. Helaas vormt mijn deeg niet tot een geheel. Het deeg is erg plakkerig en elastisch, net het deeg voor sfenj. Ik heb de olie op het eind ook eraan toegevoegd. Weet jij waar het verkeerd is gegaan? Ik vind het erg jammer dat ik waarschijnlijk niet het goeie deeg heb. Normaal gesproken werken jouw recepten echt altijd, dit is dus echt de eerste keer dat het mis is gegaan… zou niet weten waar het aan ligt. Ik wil heel graag deze voor eid maken in sha Allah, maar dan de juiste.

Alvast bedankt Najat en super lief van je dat je er tijd en moeite voor neemt

Wa elikoem Selam Meryem,

Dan is er iets niet helemaal goed gegaan als het op sfenz deeg lijkt. Heb je toevallig warme boter toegevoegd?

Bedankt voor je reactie Najat! <3

Ja vond het ook wel gek, heb geen idee waar het aan had kunnen liggen. De boter/melk mengsel was op kamper tempratuur. Heb er vervolgens meel bijgevoegd. Uiteindelijk is het wel gelukt haha, maar smaak was wel goed maar niet perfect zoals ik jouw recepten gewend ben (L). Volgende keer zal het wel lukken.
xx

Assalaamoe aleikoem dames,

Als je het deeg in 13 stuks hebt verdeeld. Kan hij dan gelijk de oven in of laat je ze nog een keer rusten/rijzen? Zoja hoelang laat je ze rijzen?

Salamun alekom najat hartstikke bedankt voor lekker recept ik had eigenlijk lang gezocht naar dit recept ik was een keer bij maroccanse trouw feest op gegeten was zo lekker maar goed gelukkig heb ik nou ik heb ook vraagje die boter moet ongezuit zijn dankjewel?

En ook ik heb ze gemaakt! Helemaal volgens het recept en ze waren heeeeerlijk❤️❤️
Nog lekkerder dan ik had verwacht❤️

Zojuist deze heerlijke broodjes gemaakt. Dankjewel lieve schat voor het delen van jou overheerlijke recepten ❤️

Deze broodjes voor de zoveelste keer weer gemaakt? blijft ons favoriet. Ze zijn super lekker! Bedankt voor je recept ze lukken altijd!

Hey Najat

Ik probeerde een foto van de broodjes te plaatsen maar lukt niet ik krijg steeds een melding (zie foto)

Heej Najat,

Ik wil deze broodjes vrijdag maken, maar pas op zaterdag serveren. Wat kan ik het beste doen voor het beste resultaat? Ik wil natuurlijk zachte broodjes op tafel leggen
Ik hoop dat je me kan antwoorden

salam alaikum Najat
mijn deeg wil niet rijzen. ik heb 3 keer nieuw deeg gemaakt en 3 keer het zelfde probleem. de eerste keer was mijn melk/boter te warm daarna dacht ik misschien is mijn gist oud maar de derde keer met lauwwarme melk/boter en nieuwe gist wil het nog steeds niet rijzen. wat doe ik verkeerd?

ik verwarm mijn oven voor op 50 graden, zet hem weer uit en het deeg erin maar er gebeurt dus niks.

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Ingrediënten


Porties
DEEG
60 g boter bona
250 ml melk
550 g bloem
10 g gist instant
90 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker 1 zakje
8 g zout
2 eieren geklutst
50 ml zonnebloemolie
12 g anijszaad
15 ml zonnebloemolie
boter
eigeel geklutst
GARNERING
honing
sesamzaadjes
noten naar keuze