Van beginneling naar chefkok

 

Laat ik mijzelf eerst voorstellen: mijn naam is Khalid en ik hou niet van koken/bakken. Wanneer het om de keuken gaat, ben ik een echte beginneling. Ik kan misschien net een eitje bakken. Nee, ik overdrijf. Mijn eitjes zijn gruwelijk lekker. Vraag Najat maar! Maar buiten mijn eieren expertise bak (pun intended) ik er helemaal niks van. Je kent het vast wel: twee linkerhanden, geen geduld om langer dan een paar minuten in de keuken te staan en gewoon geen interesse. Toch heb ik besloten om de mouwen op te stropen en de gewaagde eerste stap in de keuken te maken.

 

Wat is er nu veranderd hoor ik je al zeggen. Waarom heb ik besloten om zelf de keuken in te stappen? Het antwoord hierop is simpel: pure noodzaak. Sinds Najat niet meer in de buurt woont, ben ik (net als jullie) slechts toeschouwer wanneer ze weer een nieuw recept plaatst. ‘Dat kan ik ook’ heb ik mijzelf vaak horen zeggen. Tijd om daad bij het woord te voegen. Als Najat het kan, moet het mij ook wel lukken. Je moet ergens beginnen. Zo ook elke toekomstige expert. En dat ga ik worden.

 

Het lijkt mij leuk om anderen mee te nemen in mijn journey. Van een groentje in de keuken naar een allround kook- en bakkunstenaar. Lekker ambitieus.  Wie weet, kan ik (in de niet zo verre) toekomst wedijveren met Najat wanneer het om koken en bakken gaat.

 

Ik zal proberen om elke week/2 weken een post te delen met mijn ervaringen. Daarbij moet je denken aan dingen waar ik tegen aanloop, meevallers, tegenvallers, mislukte- , succesvolle recepten en meer. Maar ook vragen als ‘hoe snij ik vlees’ en ‘hoe was ik kip’.  Misschien ben je wel benieuwd of ik in staat ben om bepaalde recepten te maken die jou niet gelukt zijn. In dat geval kun je mij laten weten welke recepten er bij jou niet heel goed uitgekomen zijn. De moeilijkheidsgraad maakt mij niet uit. Ik hou wel van een uitdaging.

khalid-admin

9 Reacties Hide Comments

Bedankt! Heb mijn eerste recept al gemaakt en ik moet zeggen dat koken en bakken best leuk kan zijn. Met het plezier moet het denk ik wel goedkomen.

Super leuk! Ik ben normaal niet zo van de blog maar ik kijk ernaar uit naar je volgende story! Dus keep going!!

Haha, er was veel voor nodig om mij de keuken in te krijgen. Met een beetje geduld moet het goedkomen:)

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.