0 0
Msmen met kaas uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
KAASMENGSEL
250 g geraspte kaas
200 g smeerkaas
125 g mozzarella 1 bol
DEEG
125 g fijne griesmeel
400 g bloem patentbloem
325 ml water
7 g zout
zonnebloemolie om je werkplek mee in te vetten
TOPPING
40 g roomboter gesmolten

Msmen met kaas uit de oven

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • KAASMENGSEL

  • DEEG

  • TOPPING

Directions

Share

Van bloem/griesmeel naar msmen, naar msmen met kaas! Gisteren hebben we heerlijk genoten van deze gevulde msmen uit de oven! De oven maakt ze lekker knapperig en de vulling weer smeuïg zacht. Maar wat zit er nou precies in? 

Er zit een heerlijke kaasmengsel in van kaas, mozzarella en smeerkaas! Het is zo lekker en de meest kazige msmen die je je maar kunt voorstellen. Snijd de msmen in kleine stukken en serveer het op tafel met een lekkere glaasje muntthee of koffie!

Steps

1
Done

Doe de smeerkaas samen met de mozzarella en geraspte kaas in een mixer. Mix de ingrediënten samen tot een geheel. Leg het kaasmengsel even apart.

2
Done

Doe de griesmeel samen met de bloem, zout en water in een diepe kom. Kneed alle ingrediënten samen tot een samenhangend deeg.

3
Done

Stort het deeg op de werkplek en rol het uit tot een langwerpige staaf (20 cm lang). Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat het staan voor zo’n 5 minuten. Verdeel het deeg in 4 stukken (215 gram per portie). Vorm er bollen van.

4
Done

Vet de werkplek goed in met zonnebloemolie (20 ml). Leg de bollen erop. Vet de handen goed in en druk het wat plat (12 bij 12 cm). Laat ze staan voor 10 minuten.

5
Done

Smeer de werkplek goed in met olijfolie (15 ml) en strooi er wat fijne griesmeel op (5 gr). Smeer het goed uit. Leg het deeg erop. Met een lichte aanraking en een snelle vegende beweging met je vingertoppen, vanuit het midden naar buiten, verspreid je het deeg voorzichtig tot een flinterdunne gevormde cirkel van 50 bij 50 cm. Vet je handen goed in, zo vaak als nodig is. Dat werkt een stuk makkelijker zodat ze makkelijk over het deeg glijden.
Vouw de flinterdunne deeg naar binnen in vier delen. Vorm het tot een vierkante pakket van 15 bij 15 cm.

6
Done

Strooi weer een klein beetje griesmeel op de werkplek en smeer het in met olie. Begin met de eerste msmen die je hebt gevouwen (werk alleen op een ingevette werkplek). Vet je handen goed in en veeg met je vingertoppen het uiteinde plat om het formaat te verdubbelen (24 bij 24 cm).

7
Done

Leg de msmen op een bakpapier beklede bakplaat en druk het netjes aan. Schep de helft van het kaasmengsel erop en verdeel het gelijkmatig (235 gr). Laat de randen wel leeg.

8
Done

Herhaal de werkwijze van de msmen. Deze laag volgt bovenop het kaasmengsel. Leg de msmen over het kaasmengsel en druk de zijkanten goed aan. Smeer er wat gesmolten roomboter op.

9
Done

Leg de gevulde msmen in een voorverwarmde oven op 200℃ voor zo’n 18 tot 25 minuten of tot het mooi goudbruin is gekleurd. Dek de msmen af met een theedoek.

10
Done
11
Done
12
Done

Najat

previous
Bueno dessert
next
Krokante garnalen
previous
Bueno dessert
next
Krokante garnalen

12 Comments Hide Comments

Erg leuk, je hebt er nog een variant van met grote remsemen, namelijk die met gist. Ziet er trouwens echt uit als Burek heerlijk

Assalaamu alaykoum,

Heb hem net gemaakt, kan niet wachten om er van te smullen bij de soep in sha Allah.. was in mum van tijd klaar. Shoekran Najat!!

Hey ik had een vraagje. Bij dit recept krijg je er 2 maar zijn het 2 grote of is het dat er eentje voor 1 persoon is?

Add Your Comment