Marmercake

Prep Time

Porties

Serveert

Niveau

Makkelijk

Wanneer je niet kunt kiezen tussen een chocoladecake of vanillecake dan maak je ze toch gewoon allebei? Just get the best of both worlds! Chocolade en vanille in een stukje cake, dat klinkt toch altijd goed en lekker? Er is gewoon zoiets feestelijks en aantrekkelijk aan deze marmercake. De prachtige lijnen en vormen van chocolade en vanille die steeds opnieuw verschijnen op een plakje cake maakt het lekker speels. Als je nog nooit een marmercake hebt gemaakt dan is dit zeker een aanrader want het is ontzettend leuk om te doen! Elk stukje cake is smeuïg, luchtig en bijzonder intens, dat wordt bakken!

Je kunt ook een heerlijke glaze over de cake kunnen gieten van siroop naar keuze, lekker! Of giet er wat heerlijke ganache overheen. Je zou het ook kunnen decoreren met poedersuiker of roomkaas en vervolgens te garneren met stukjes fruit voor als je het wat frisser wilt hebben. Enjoy making and baking!

 

 

In de shop

shop

Mini swirl bakvorm

€24,95

Bestel
shop

8 gaten bakvorm

€14,95

Bestel
shop

Luxe voorraadpot

€8,99

Bestel
shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


BESLAG
4 eieren (m)
240 g kristalsuiker
16 g vanillesuiker 2 zakjes
1.5 g zout 1/4 tl
175 ml zonnebloemolie
120 ml melk
220 g bloem
14 g bakpoeder
30 g cacao

Wanneer je niet kunt kiezen tussen een chocoladecake of vanillecake dan maak je ze toch gewoon allebei? Just get the best of both worlds! Chocolade en vanille in een stukje cake, dat klinkt toch altijd goed en lekker? Er is gewoon zoiets feestelijks en aantrekkelijk aan deze marmercake. De prachtige lijnen en vormen van chocolade en vanille die steeds opnieuw verschijnen op een plakje cake maakt het lekker speels. Als je nog nooit een marmercake hebt gemaakt dan is dit zeker een aanrader want het is ontzettend leuk om te doen! Elk stukje cake is smeuïg, luchtig en bijzonder intens, dat wordt bakken!

Je kunt ook een heerlijke glaze over de cake kunnen gieten van siroop naar keuze, lekker! Of giet er wat heerlijke ganache overheen. Je zou het ook kunnen decoreren met poedersuiker of roomkaas en vervolgens te garneren met stukjes fruit voor als je het wat frisser wilt hebben. Enjoy making and baking!

 

 

Stappenplan


1

Klop de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en zout op voor een paar minuten op hoge snelheid. Het moet een schuimig effect hebben.

2

Voeg de zonnebloemolie en melk toe. Mix tot een geheel. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix alles tot een gladde massa.

3

Verdeel het beslag door twee (660 gr en 300 gr).

4

Voeg 30 gr cacao toe aan het beslag van 300 gr en mix het samen tot een geheel.

5

Spray de bakvorm met baking spray en giet de vanille beslag van 660 gr in de bakvorm. Voeg nu de chocolade beslag er weer overheen.

6

Leg het in een voorverwarmde oven op 175 ℃ voor zo’n 38 tot 45 minuten.

92 Reacties Hide Comments

Wa’elikoem selam, ja dat is mogelijk. Eerst vullen met vanille en dan de chocolade beslag er overheen ☺

Hi Senna, heb mijn bakvorm gekocht ib Marokko (marjane) je zou soort gelijke kunnen kopen bij de ikea kopen.

Hey najat heb de cake gisteren gemaakt, maar de cacao mengsel nadat je de cacao erbij hebt gedaan is een dikke beslag, het witte vanille gedeelte is een zachte cake maar als je bij de choco gedeelte is die erg hard, vind hem ook beetje vettig als je een cake stuk pakt zijn je handen vettig bij de vanille gedeelte
Ik bak vaker en dit komt nooit voor!

Hi Senna dan is er iets niet helemaal goed gegaan. Heb je alles goed opgeklopt en ben benieuwd welke cacao je hebt gebruikt?

Bij mij is ie bij het witte gedeelte ook erg nattig heb hem daarna opnieuw gebakken en langer in de oven gelaten en alsnog hetzelfde probleen

Zojuist ook de cake gemaakt en ben het helemaal eens met jouw reactie. Iets te vettig en de cacao is iets te hard. Jammer dat ik de reacties niet vóór het bakken heb gelezen. Misschien in het vervolg minder olie?

Jawel heb alles volgens recept gedaan
Heb vanhouten cacao gebruikt
Vanille cake was lekker alleen wat vettig en de choco stuk was wat droog komt denk ik door teveel cacao heb echt 30 gram afgewogen

Salaam Najat,

Hoe groot is jouw tulband vorm? Ik heb er ook één maar die lijkt een stuk groter.

Groetjes Rachida

Ik heb ‘m inmiddels gemaakt. De cake bleef best wat plakken aan de bovenkant, maar gelukkig zag ie er nog wel goed uit en was ie heerlijk! ?

Sorry najat ik was net gaan kijken en ik heb nu cacao van t merk blooker liggen dus geen vanhouten, maar merk geen verschil tussen beide

Hi Senna,

Blooker vind ik persoonlijk tegenvallen en raad je aan om cacao van het merk Kruger te gebruiken. Te koop bij de Jumbo 🙂

Salaam ou3alaikoum
Voor mij nooit meer cake uit de winkel. Wat een heerlijke cake

Bedankt voor dit heerlijke recept!

Salaam alaykoem Najat, ik wil deze cake zo graag maken maar ik heb maar 3eieren. Zou ik het recept kunnen halveren?

Danku ❤️

Wa’elikoem Selam Ummie, je kan het inderdaad halveren of je zou het eventueel ook met 3 eieren kunnen maken en het recept volgen 🙂

Salaam Wa aleykoum

Wie wilt deze recept voor mij de grammen in glazen willen omzetten in Nederlandse thee glazen ik ben in Marokko beschik nu even niet van weegschaal wil deze graag maken

He lieve Toppertje ik heb jou cake recept van Marmer Cake uitgeprobeerd maar dan in mini tulbandvormpjes ze ware heerlijk zacht en luchtig dankjewel toppertje

Hoi Najat!
Ik zou heel graag de cake willen maken maar zou ik hem ook als cupcakes kunnen maken denk je? En hoeveel krijg je er dan denk je uit als je het recept aanhoudt.
Bedankt alvast!

Groetjes Claire

Hi Claire,

Dat is mogelijk! Ik heb er 24 uit gekregen met het beslag (20 gr van het vanille beslag en 10 gr van het chocolade beslag per cupcake).

Xx Najat

Jou recepten zijn top. Beste site ever als je alles afweegt lukt het altijd Alhamdoelilah dankzij jou en mijn dochters en ik heeft mijn man een smakelijke topverjaardag gehad

Amientje de topper, bedankt voor de meest prachtige foto Allahoumma baarek! Met deze kanjers moest dat wel goed komen alhamdulillah en nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Ga zo door en doe de allergrootste groetjes thuis xx Najat!

Graag gedaan Meltem! Fijn om te horen dat het in de smaak is gevallen en jij bedankt voor het delen van jet eindresultaat! Altijd leuk om te zien <3

Xx Najat

Beetje aangebrand want beslag voelde eerst heel slap aan en dus langer in de oven. Ben benieuwd hoe het echt smaakt. Thanks lieverd voor je tijd en energie.

top cake recept..alleen moeilijke bakblik gebruikt waardoor hele onderkant vast bleef plakken helaas.. maar lekker gesmuld hoor..BarakAllah o fik wederom!

Helemaal fijn om te horen dat het in de smaak is gevallen lieverd! Volgens mij heb je een tulband vorm gebruikt en ik raad je aan om bakingspray te gebruiken en dan een beetje bloem/maizena erop strooien dan komt het de volgende keer ook goed met de vorm!

Xx Najat

De cake was heerlijk alleen beetje aan de droge kant ? Ik heb alles volgens het recept gedaan.

Wat kan ik aanpassen?

Hi Mary ziet er heerlijk uit!

Mag ik vragen welke cacao je hebt gebruikt en ik zie op de foto best wel veel van het chocolade. Heb je 50/50 gehanteerd of net als mij 1/3de?

salaam Najat,
ik heb de cake gemaakt maar ik ben niet helemaal tevreden met de smaak (ligt aan mij he). Vanille gedeelte smaakt heerlijkkkkk alleen het cacao gedeelte vind ik
Een beetje sterk smaken (nog net niet chemisch of smaken na pure chocolade wat k niet lust). Nou heb ik eerder cakes gemaakt met dezelfde cacaopoeder (merk kruger) en had ik die smaak ook. Best sterk. Is het een optie om de volgende x minder cacao te gebruiken of een ander merk wat miss niet z’n sterke smaak heeft? Ohja choco beslag was bij mij ook best dik. Misschien was het beslagje niet luchtig genoeg. Hoelang moet ik het ongeveer mixen denk je? Was bang dat ik het beslag zou verpesten door telang te kloppen dus stopte voordat ik die luchtbelletjes had. En alleslaatste vraag. Buitenkant van cake is een beetje hard, wat ik niet lekker vind. Hoe kan ik dat de volgende x voorkomen?

Sorry voor al die vragen ??. Ik wil het de volgendex goed doen.

Wa’elikoem Selam Nouraya,

Vragen zijn altijd welkom! Liever dat je teveel vraagt dan dat je straks voor niks de keuken ingaat 🙂

Kruger vind ik persoonlijk de beste cacao. Smaak komt met kruger bij een chocoladecake goed naar voren. maar smaken verschillen en misschien moet jij dan voor een andere cacao gaan 🙂 Als ik zo naar je foto kijk zie ik waar de fout ligt volgens mij. Ik hanteer met de marmercake 2/3de vanille cake en 1/3de chocolade. Dit doe ik zodat de cake lekker smeuïg wordt. Heb je dat ook gedaan? Ik zie namelijk best wel veel chocolade in jouw cake. Dit kan er dan voor zorgen dat de cake droger wordt dan normaal.

Ook kan het liggen dat de cake langer in de oven heeft gezeten, dit zorgt ook voor een droge cake en een harde buitenkant. Wat je voortaan ook kunt doen is het afmaken met chocolade ganache om het smeuïger te maken.

Xx Najat

Dankje wel nog voor je reactie. Ik ga dan indd even een andere cacao uitproberen en kijken hoe die smaakt. Ik heb het beslag verder afgewogen dus ik heb gewoon de juiste hoeveelheid cacoa beslag gehad. Het oogt denk ik alsof het teveel is, omdat ik het cacoa beslag er helemaal doorheen gemend hebt ipv hoe jij het gedaan had?. Ik ga het over een paar dagen gewoon weer proberen en dan plaats ik gewoon weer een fotootje van het geslaagde eindresultaat ??.

Gazo door meid! Allahoma barek jou goude handjes. Geen woorden om te beschrijven hoe goed ik jou vind. Onvoorstelbaar wollah. Moge Allah swt jou jou belonen voor alle tijd die je hierin steekt!! ?

Salaam alaykom,

Ik heb net de cake gebakken. Het beslag is in het midden een beetje overgestroomd. Kan dat komen omdat ik l eieren heb gebruikt ipv m? Verder ziet hij er perfect uit.

Wa’elikoem Selam Ss,

Dat is mogelijk of je zou chocolade in stukken kunnen hakken en het toevoegen aan de chocolade beslag voor nog meer chocosmaak 🙂

Selaam oualaikoum Najat,
Hoeveel echte chocolade kan ik gebruiken? Ik wil namelijk ook echte chocolade gebruiken ipv cacao.

Salaam aleikoemmm een vraagje zou ik ook een langwerpige bakblik kunnen gebruiken? Er staat in dat de bakblik 30 cm lang is. Of zou ik jet recept moeten halveren dan?

Verder heb je echt heerlijke recepten Allaahoemma baarik. Heb zoveel recepten van je al geprobeerd. Ik vergeet helaas vaak door de honger om een foto te maken haha!

Allahoema Ameen Oem Saffiya! Mag ik vragen wat de afmetingen zijn van de bakvorm die je wilt gebruiken?

P.S dat van foto’s maken overkomen meerdere leden hihi. Lief dat je het aangeeft xx

Tbarkellah hlik lieve schat alles wat ik tot nu toe van je heb geprobeerd is gelukt je legt alles stap per stap uit en zoveel geduld masha allah hlik. ?

Hey,
Dankjewel voor dit heerlijke en makkelijke recept. Ik heb hem 2 keer gemaakt, maar helaas ging het bij de eerste keer fout, omdat ik de oven te hoog had gezet (heb een heteluchtoven) bij de tweede keer bakken was de cake perfect! Hij is zoet maar ook niet te vet. Mijn familie en collega’s hebben er van genoten!!
Groetjes Angelina

Ontzettend bedankt. Ik vind t een heerlijke cake en een wat een duidelijke uitleg. Simpel scoren bij bezoek zo ?

ik heb deze cake ook gemaakt hy was super lekker ik heb wel wat meer meel bij gedaan want het was te vloeibaar dankje wel najat?

Salaam najat totaal is mijn beslag 878 gram dus heb vanille niet op 660 gehouden. Normaal maak het op gevoel en nu dacht ik laat ik weten. Ik maak deze cake vaker. Alleen nu gewogen ben benieuwd

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Ingrediënten


BESLAG
4 eieren (m)
240 g kristalsuiker
16 g vanillesuiker 2 zakjes
1.5 g zout 1/4 tl
175 ml zonnebloemolie
120 ml melk
220 g bloem
14 g bakpoeder
30 g cacao