0 0
Linzen met garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 g linzen
25 ml olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
200 g bloemkool
150 g paksoi
1,5 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
15 ml sojasaus
300 g gamba

Linzen met garnalen

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

De laatste paar dagen heb ik veel deegwaren met jullie gedeeld i.v.m. de Ramadan. Nu is het tijd om even snel iets anders tussendoor te gooien, namelijk deze heerlijke linzen met garnalen. Dit is een eenvoudige en gemakkelijk maaltijd die je samen gooit tot een eenpansgerecht met grove groentes als paksoi en bloemkool. Linzen zijn door de jaren heen altijd een belangrijk onderdeel geweest en kook ze graag. Daarom maak ik meestal een flinke portie die ik dan ook invries. Dit gerecht zit barstensvol kruidige smaken en het is lekker zacht. Je kunt ingevroren of rauwe garnalen gebruikt voor dit gerecht maar zorg er wel voor dat je de ingevroren garnalen eerst ontdooit als je van plan bent ze te gebruiken. Dit is een gezonde glutenvrij recept met de goedheid van linzen, wat ontzettend lekker is!

Steps

1
Done

Breng een pan met water aan de kook. Als het water borrelt, voeg je de linzen toe. Kook de linzen voor zo’n 35 tot 40 minuten of tot de linzen zacht zijn.

2
Done

Snijd de bloemkool en paksoi niet al te klein en stoom het voor 10 minuten.

3
Done

Verhit de olijfolie in een wokpan en voeg de ui toe. Bak de ui voor 3 minuten en voeg de knoflook, bloemkool, paksoi, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder, zout, zwarte peper, uienpoeder, knoflookpoeder, gamba en sojasaus toe. Bak het samen voor zo'n 3 minuten samen. Voeg de linzen toe en bak die ook even mee voor een paar minuten.

4
Done
5
Done
6
Done

Najat

previous
Pinda-dadelkoek met chocolade
next
Kisir-bulgursalade
previous
Pinda-dadelkoek met chocolade
next
Kisir-bulgursalade

One Comment Hide Comments

Add Your Comment