0 0

Ingrediënten

Adjust Servings:
MELK-MENGSEL
120 ml melk
30 g speculoos pasta
SPECULOOS ROOM
200 g ongeklopte slagroom
1 el kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
100 g mascarpone
kruidnoten
CHOCOLADEMENGSEL
70 g ongeklopte slagroom
100 g melkchocolade
GARNERING
kruidnoten
aardbeien

Tips

- Vanillesuiker kun je vervangen met vanille extract.
- Gebruik chocolade naar keuze.
- Laat het een nachtje opstijven, volgende dag is die nog lekkerder!
- Vervang mascarpone met monchou.
- Je kunt de pepernoten vervangen met speculaas (na december kun je dit overheerlijke dessert nog steeds maken)!

1.316 Views Heb ik gemaakt 7

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dit recept delen

Of kopieer en deel de volgende link
Kruidnoten Dessert

Kruidnoten Dessert

In mijn jonge jaren ben ik opgegroeid met de oer-Hollandse feestdagen, waaronder Sinterklaas. Vraag me niet waarom maar tot op de dag van vandaag noem ik de kruidnoten nog steeds pepernoten!

Deze overheerlijke dessert is zo makkelijk te maken en super lekker! Ik kreeg er in ieder geval geen genoeg van. Het was de bedoeling om een lekkere dessert van kruidnoten te maken en om heel eerlijk te zijn, is dit gewoon de november/december dessert!

Bekijk hieronder ook de instructievideo om te zien hoe ik dit heb gemaakt.

Ø 26 bij 18 cm 10 desserts Easy

Ingrediënten

  • MELK-MENGSEL

  • SPECULOOS ROOM

  • CHOCOLADEMENGSEL

  • GARNERING

Delen

Stappenplan

1
Gedaan

Verhit de melk samen met speculoos pasta lichtjes op. Als de speculoos volledig is opgelost haal je het van het vuur. Houd het even apart.

2
Gedaan

Klop de ongeklopte slagroom, vanillesuiker, suiker en klopfix stijf. Voeg de mascarpone en speculoos pasta toe en mix het voor een minuut samen.

3
Gedaan

Verdeel de kruidnoten over de bodem van de schaal tot het volledig bekleed is. Giet 80 ml van het melk-mengsel over de kruidnoten. Smeer er een laag roommengsel op (de helft).

4
Gedaan

Dompel de kruidnoten in het overgebleven melk-mengsel en plaats het op de room voor een tweede laag.

5
Gedaan

Bedek de kruidnoten met de resterende roommengsel en smeer het goed uit.

6
Gedaan

Breng de ongeklopte slagroom tot tegen de kook aan. Haal van het vuur en voeg de gehakte melkchocolade toe, laat het 1 minuut staan. Roer tot een gladde massa.

7
Gedaan

Giet het chocolademengsel erop en maak het af met wat pepernoten en stukjes aardbei. Dek het af en laat minimaal zo'n 4 à 5 uur opstijven in de koelkast.

7
Gedaan
7
Gedaan
7
Gedaan
© KOOKMUTSJES | Alle afbeeldingen en content zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is daarom niet toegestaan om het recept te kopiëren en te plakken om het vervolgens te delen, vraag hier toestemming voor. Wil je het recept delen? Gelieve opnieuw creëren met uw eigen foto, eigen woorden of plaats een directe link naar het recept.

NajatsKeuken

previous
Chow Mein met Crunchy Gamba
next
Cheezy Chicken Rolls
previous
Chow Mein met Crunchy Gamba
next
Cheezy Chicken Rolls

12 reacties Verberg reacties

Hi Fadoua,

Persoonlijk vind ik het geen machtig dessert. Je weet wat er in gaat en je kunt in plaats van twee lagen ook 1 laag maken. Je bent uiteindelijk baas in eigen keuken en dan kun je bepaalde dingen weglaten. Ik heb de dessert ook een keer gemaakt zonder chocolade en was ook jummie!

Liefs Najat

Hoi sgat ik volg je al een tijdje en maa shaa allah wat kun jij koken…. ff een vraagje ik wil voor sinterklaas n dessert maken voor mijn buurvrouw… welke raad je aan deze of die met speculaaskoekjes naast elkaar? Want moet het zondag al maken.. werk namelijk maandag en dinsdag

Salaam najat allies goed. Ik heb een vraagje bij de ingriedienten staat er geen speculoos pasta bij het slagroom mengsel mar Op de foto wel hoeveel moet ik gebruiken van die speculoos pasta hoor graag van je. Will het gaan maken. Incha allah

Vertel ons je ervaring