0 0
Iwzan met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
80 ml olijfolie
2 gele uien
1200 g kippenpoten
20 g koriander
8 g zout
6 g kurkuma
4 g gemberpoeder
4 g zwarte peper
800 ml water
500 g gerstgries iwzan, tchicha
4 g zout
25 ml zonnebloemolie
150 ml water

Iwzan met kip

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

This is so my kinda food, iwzan met kip! Het is één van mijn favoriete kiprecepten die mijn moeder vroeger voor ons maakte en het is ook nog eens lekker gezond. Met veel smaak en kip in de basis is dit recept zeker een aanrader! Daarnaast is het een makkelijke en smaakvolle manier om kip te bereiden.

Steps

1
Done

Snijd de koriander en ui.

2
Done

Verhit de olijfolie in de pan. Voeg de ui toe en bak het mee voor 2 minuten. Voeg de kip, koriander, zout, kurkuma, gemberpoeder, zwarte peper en water toe. Kook de pan op hoog vuur.

3
Done

Als het water goed kookt zet je het vuur wat lager. Kook de pan met inhoud voor zo’n 45-50 minuten. Is je jus te dun? Haal dan bij de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoog.

4
Done

Doe de gerstgries in een diepe kom en voeg ruim water toe. Meng even samen en haal vervolgens het water weg (was de gerstgries goed). Voeg de zonnebloemolie en zout toe. Wrijf alles goed samen met je handen. Laat het 10 minuten staan.

5
Done

Vul het onderste gedeelte van de stoompan met een laagje water en breng het aan de kook. Doe de gerstgries in het bovenste gedeelte van de stoompan en leg er een theedoek op. Als je een deksel gebruikt, komt er teveel vocht in de gerstgries. Stoom voor 20 minuten.

6
Done

Doe de gerstgries weer in een diepe kom. Voeg 150 ml water toe en meng samen (doe dit niet met je handen, maar een spatel of grote lepel. Het is namelijk erg warm!). Laat het water voor 5 minuten intrekken of tot het water volledig is geabsorbeerd.

7
Done

Doe de gerstgries weer in de stoompan en leg er een theedoek op. Stoom voor zo’n 15-20 minuten.

8
Done

Neem een groot bord. Schep de gestoomde gerstgries op het bord, gevolgd door de kip. Voeg de hoeveelheid jus toe naar eigen wens.

9
Done
10
Done

Tips:

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg groentes toe.
- Voeg een hete peper toe aan de jus om het pittig te maken.

Najat

previous
Red velvet oreo taart
next
Zalm met rijst
previous
Red velvet oreo taart
next
Zalm met rijst

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment