Chocolate Cheesecake

Prep Time

Porties

Serveert 18

Niveau

Gemiddeld

Gisteren deze overheerlijke chocolate cheesecake gemaakt in een mini variant! De chocolade smaak komt goed naar voren samen met een licht fluweelzachte smaak, het smelt als het ware op de tong. ‘Cheesecake Heaven’ dat is het eerste wat mijn zusje zei toen ze er een hap uit nam. Let wel op dat het binnen no time op raakt zonder dat je het door hebt, zo lekker!

In de shop

shop

Mini swirl bakvorm

€24,95

Bestel
shop

8 gaten bakvorm

€14,95

Bestel
shop

Luxe voorraadpot

€8,99

Bestel
shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


Porties
KOEKJESDEEG
200 g oreo
85 g ongezouten roomboter
VULLING
450 g roomkaas kamertemperatuur
140 g kristalsuiker
16 g vanillesuiker 2 zakjes
220 g pure chocolade
2 eieren (M)
150 g crème fraîche kamertemperatuur
Tips

– Als je roomkaas niet op kamertemperatuur is, zou ik een pan vullen met heet water en de roomkaas bakjes erin leggen. Gebruik je monchou dan zou ik een boterhamzakje erom heen en dan in heet water leggen.
– Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur. Dit in verband met de chocolade.
– Elk oven werkt anders, dus het kan zo zijn dat het iets langer of korter in de oven moet.
– Gebruik roomkaas naar keuze (Philadelphia, Monchou, Lidl etc).
– Serveer het wanneer het compleet is afgekoeld, het liefst na een nachtje.
– Crème fraîche kun je vervangen met zure room voor een frissere smaak.
– Serveer het met vlaai naar keuze, ganache, slagroom of fruit.
– Hoe meer je ze vult hoe langer ze in de oven moeten.
– Verwijder de cupcake papiertjes wanneer de cheesecakes compleet zijn afgekoeld.
– Hoofdingrediënt is geduld als je een cheesecake wilt bakken. Heb je een feestje? Plan dan vooruit want de cheesecake heeft tijd nodig om op te stijven/rusten.

Gisteren deze overheerlijke chocolate cheesecake gemaakt in een mini variant! De chocolade smaak komt goed naar voren samen met een licht fluweelzachte smaak, het smelt als het ware op de tong. ‘Cheesecake Heaven’ dat is het eerste wat mijn zusje zei toen ze er een hap uit nam. Let wel op dat het binnen no time op raakt zonder dat je het door hebt, zo lekker!

Stappenplan


1

Smelt de pure chocolade au bain marie. Laat het volledig afkoelen (kamertemperatuur).

2

Smelt de roomboter en maal de oreo fijn. Voeg de roomboter toe aan de verfijnde oreo en meng het samen tot een koekjesdeeg.

3

Plaats de cupcake papiertjes in de bakvorm. Vul het met een laagje koekjesdeeg (ongeveer 15 gr). Pak een cupcake papiertje en leg het op de koekjesdeeg, druk het plat met een glas (zo voorkom je dat het plakt en druk je alles goed stevig en plat aan). Herhaal de werkwijze.

4

Voeg de roomkaas in een diepe kom en klop het voor een minuut op. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop voor zo’n [timer length=2]2 minuten[/timer] samen. Voeg de eieren één voor één toe totdat de eieren zijn opgelost. Voeg de chocolade toe en meng samen. Als laatst voeg je de crème fraîche toe, klop zo’n minuut op.

5

Voeg de roomkaas beslag in een spuitzak en spuit het bovenop de koekjesdeeg. Je kunt ze tot de helft of 3/4e deel vullen, dat is aan jou. (houd er wel rekening mee dat als je ze tot de helft vult minder lang in de oven moeten dan als je ze 3/4de vult).

6

Leg het in een voorverwarmde oven op 150 ℃ voor zo’n [timer length=18]18[/timer] tot [timer length=25]25 minuten[/timer].

7

Het midden van de cheesecake moet wiebelig zijn wanneer het uit de oven komt. Bak niet te lang want dan kan het gaan uitdrogen, taai worden en scheuren. Leg het in de uitgeschakelde oven om af te koelen voor zo'n uur of tot de oven is afgekoeld. Laat het vervolgens op kamertemperatuur komen voordat je het in de koelkast legt (±2 uur). Dek af en bewaar het in de koelkast voor 3 tot 5 uur, het liefst een nachtje (minimaal 8 uur). Als het koel bewaard wordt komt het helemaal goed met het wiebelige midden, het moet alleen opstijven.

33 Reacties Hide Comments

Wa’elikoem Selam Samira,

Dat is mogelijk, maar de smaak chocolade zal minder sterk naar voren komen 🙂

Salaamoe Aleikoum,

Ziet er weer heerlijk uit Allahoema barik.
Bij de ingrediënten lijst zie ik geen zout staan en in de beschrijving wel, klopt dit?

Xx

Wa’elikoem Selam Ilham,

Allahoema Ameen dank je wel! Ik zie inderdaad zout staan en heb het bijgewerkt. Het hoort er niet in 🙂

Dank je wel xx

Dankjewel weer voor het recept. Ik mis helaas de creme fraishe thuis anders was ik nu de keuken ingedoken ? xx

Wa’elikoem Selam Nassira, ik heb ook een muffinplaat van 12 gebruikt en ik heb nog een muffinplaat van 6 gebruikt. Je kunt ook eerst 12 maken en daarna 6 🙂

Groetjes Najat

Ziet er weer super mooi en lekker uit. Bij het lezen van het recept weet ik al vaak de smaak te proeven 🙂
Thanks for sharing ?

Wa’elikoem Selam Yasmina, dat is mogelijk, maar houd er rekening mee dat de baktijd langer is. Ik raad je dan ook aan om een bakvorm van 24 cm te gebruiken 🙂

Hi Sanaa, heb je toevallig de ovendeur open gedaan? Bij mij waren er ook 3 gebarsten, maar toen ze waren afgekoeld zag je de scheur niet meer zo.

Hoi najat, er staat dst je ze nasr het bakken in de uitgeschakelde oven moet laten afkoelen maar hoe doe je dan de andere cakjes dan nog bakken die nog gebakken moeten worden

Hoi Sara,

Wat je kunt doen is een muffinbakvorm van 12 en 1 muffinbakvorm van 6 gebruiken zodat het in de oven past (totaal 18). Het is van belang dat de cheesecakejes rustig moeten afkoelen in de uitgeschakelde oven.

Groetjes Najat

Wa’elikoem Selam Hanane,

Je krijgt er inderdaad 18 uit en je zou ze ook 2 dagen van te voren kunnen maken. Cheesecakes vind ik dezelfde dag nooit zo lekker. Als je ze wilt garneren met fruit dan zou ik dat wel op dezelfde dag gaan doen dat je ze gaat serveren 🙂

Groetjes Najat

Slm najat
Ik heb het recept ook uitgeprobeerd ze smaken heerlijk maar in het midden zijn ze ingezakt en gescheurd, hoe komt dit

Wa’elikoem Selam Hafida,

Fijn om te horen dat ze in de smaak zijn gevallen. Heb je de cheesecakes in de oven gelaten nadat je de oven hebt uitgedaan?

Hey Najat, ik ga dit recept zo meteen maken. Maar ik lees dat ze moeten afkoelen in de uitgeschakelde oven. Moet dit met de deur dicht of met de deur open van de oven?

Choukran!

Hi Tima,

Leuk dat je ze gaat proberen! Ik houd het deurtje eerst dicht, want als je de ovendeur opent gaat het temperatuur al snel naar beneden en zakken ze in. Laat ze dus echt heel rustig afkoelen.

Af en toe kan het zo zijn dat er een scheur in komt, maar dat is niet erg. Garneer ze en eet ze pas op als ze compleet zijn afgekoeld. Volgende dag zijn ze het lekkerst 🙂

Succes!

Super! En kei lief dat je ook meteen reageerd ! Ze zitten in de oven Njomnjom ik kijk er naar uit! Ik serveer ze morgen pas in sha Allaah voor mijn bezoek.

Nogmaals erg bedankt !!

Haai najat,

Ik wil dit recept.graag uitproberen in een grote bakvorm van 24cm, maar hoe lang moet ik het bakken?

En ik lees ook dat het in de oven moet blijven totday de oven is afgekoeld, met deur dicht. Maar hoe weet ik dan of het goed gebakken is? Of mag ik de oven even open doen om te kijken en dan weer dicht doen?

Alvast bedankt!

Xx amal

Hoi Najat,

Moet het mengsel per se in een spuitzak of kun je het ook makkelijk met een lepel doen? En hoort de oven open of dicht te zijn bij het afkoelen binnen de oven?

Gr,

Hi Sozan, dat is mogelijk maar houd er dan wel rekening mee dat de baktijd langer is. Succes en als er verder vragen hebt dan hoor ik het wel 🙂

Hallo Najat, kan je dit bijvoorbeeld ook met zelfgemaakt karamelsaus Ipv gesmolten chocolade ? Zodat je een karamel cheesecake krijgt? WAt raad je aan

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Ingrediënten


Porties
KOEKJESDEEG
200 g oreo
85 g ongezouten roomboter
VULLING
450 g roomkaas kamertemperatuur
140 g kristalsuiker
16 g vanillesuiker 2 zakjes
220 g pure chocolade
2 eieren (M)
150 g crème fraîche kamertemperatuur