Mijn tweede deegrecept – Big Mac saga continues

Daar ben ik weer. We zijn inmiddels twee weken verder en ik moet jullie echt laten zien wat ik heb  gemaakt. Nadat ik de vorige keer mij eerste baksessie met jullie heb gedeeld, heb ik besloten om wederom aan de slag te gaan met deeg. Ik hou namelijk van deegrecepten. Gevulde broodjes, pizza’s, burgers en meer. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Zelf ben ik een echte fan van de Big Mac broodjes uit de oven. Deze zijn niet normaal lekker. Echt een aanrader! Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt, en daar komt met deze blog ook geen verandering in. Daar heb ik mijn jongste zusje voor. Die maakt ze altijd voor mij. Je moet de mensen om je heen wel een beetje bezig houden. Straks gaan ze nog denken dat ik volledig onafhankelijk ben.

 

Vandaag wil ik een nieuwe aflevering  uit mijn favoriete saga (Big Mac) gaan introduceren: de Big Mac Rolls. Althans, zo noem ik de broodjes voor nu. Zelf heb ik geen idee hoe dit recept uiteindelijk genoemd gaat worden. Het recept staat niet online en ik weet ook niet wanneer het geplaatst gaat worden.

Een probleem die ik als beginneling veel tegenkom, is dat ik de instructies tot in de kleinste detail moet volgen. Dit is op zich geen verkeerde instelling en in een ideaal scenario is dit mogelijk. Echter heb je in de ‘echte’ wereld te maken met real world problems. In de kook- en bakwereld kan dit van alles zijn. Een niet verkrijgbare ingrediënt, een andere maat ovenschaal of bakvorm en meer. Dit zijn dingen die mij (en anderen) dusdanig kunnen demotiveren dat ik het recept niet eens ga proberen. Maar met een beetje improvisatie en doorzettingsvermogen kun je ver komen. Voor dit recept heb ik bijvoorbeeld geen ovenschaal gebruikt, omdat ik deze niet in de juiste formaat had. In plaats daarvan heb ik de broodjes gewoon op een bakplaat gezet. De zijkanten heb ik bedekt met opgerolde aluminiumfolie. Zo blijven de broodjes op hun plaats.

Het gehakt-mengsel heeft mij geen problemen opgeleverd. Wel heb ik geleerd dat het toevoegen van maïzena in water het vlees lekker romig kan maken. Dit is een tip waar ik veel plezier aan ga beleven.

Wat het deeg betreft: same old story. Plakkerige handen, deeg dat niet goed wil vormen en een langzame rijs. Maar…. ik moet zeggen dat het gemakkelijker was dan de vorige keer. Het kneden van ronde bolletjes begin ik iets meer onder de knie te krijgen (misschien goed om hier een filmpje van te maken).

 

Zelf denk ik dat het resultaat er mag zijn. De broodjes waren heerlijk. Net wat lekkerder dan de Big Mac broodjes uit de oven. Waar dit mee te maken heeft? Het deeg, dit is heel zacht en luchtig. Heb ik het toch niet zo verkeerd gedaan😉

khalid-admin

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.