Mijn Ramadan Voorraad

Mijn voorraadkast

– Ramadan is de mooiste en gezelligste maand van het jaar en zonder twijfel mijn favoriet. Niet alleen om het vasten, maar het brengt zoveel sfeer met zich mee, een mooie sfeer. Vele kookmutsjes vroegen mij om een lijst op te stellen van producten/ingrediënten die ik altijd in huis heb. Nu is er alweer een week voorbij van de Ramadan en had mijn voedingsmiddelen graag eerder willen delen, maar door alle drukte ben ik er helaas niet aan toe gekomen. Maar nu wel. Daarom leek het mij wel handig mijn voedselvoorraad met jullie te delen. Wel zo handig zo’n basis, want wanneer de winkels gesloten zijn kun je altijd terugvallen op de kookmutsjes boodschappenlijst. Het maakt niet uit day or night, je kan altijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Bij deze de producten/ingrediënten die altijd op voorraad heb, gerangschikt op ‘kast’.

VOORRAADKAST

Aardappelen (vastkokend 5 kg)
Azijn
Baking soda
Bakpoeder
Bloem (patentbloem 20+ kg)
Boter/margarine
Broodbeleg (pindakaas, chocoladepasta, jam etc.)
Bulgur
Cacaopoeder
Chocolade (melk, wit, puur)
Citroen
Couscous
Dadels
Drinken
Eieren (m)
Gedroogde vruchten (pruimen, krenten, abrikozen, cranberry’s)
Geraspte kokos
Gerstemeel
Gist
Griesmeel
Honing
Ketjap (manis, asin)
Knoflook
Koffie
Maïs
Maïzena
Melk (houdbaar)
Noten (amandelen, walnoten etc.)
Oestersaus
Olijfolie
Olijven
Oranjebloesemwater (mazhar)
Pasta (fusili, penne, farfalle, spaghetti, vermicelli etc.)
Peulvruchten (rode en groene linzen, spliterwten, kikkererwten, bonen)
Poedersuiker
Rijst (basmati, pandan)
Saus (mayonaise, ketchup, sambal, calvé samba, mosterd etc.)
Suiker (kristalsuiker, basterdsuiker, vanillesuiker)
Thee
Tomaten
Tomatenpuree en tomatensaus
Tonijn
Uien (gele en rode)
Water
Zonnebloemolie
Zout

KOELKAST

Crème fraîche
Fruit
Groentes (wortels, muntbladeren, koriander, peterselie, paprika, prei, broccoli, champignons, snijbonen, sperziebonen)
Kaas (jong, oud, parmezaanse kaas, mozzarella, cheddar kaas)
Karnemelk
Kruidenboter
Kookroom
Mascarpone
Melk (vers)
Ongeklopte slagroom
Roomboter (ongezouten + gezouten)
Roomkaas
Yoghurt (Volle en Griekse yoghurt)

VRIEZER

Gehakt
Groente (spinazie, erwten, broccoli etc.)
Kip (filet, bout, pootjes)
Vis (sardine, garnalen, makreel)
Vlees
IJs (for the extra feed?)

Zaden en pitten

Anijszaad
Maanzaad
Sesamzaad
Venkelzaad
Zonnebloempitten

Kruiden en specerijen

Jullie weten vast wel dat ik ontzettend dol ben op kruiden! Daar kan ik nooit genoeg van hebben en koop echt van alles. Vooral de kruiden die ik op dat moment niet ken, moet ik gewoon leren kennen. Dat verplicht ik mezelf. Ben nieuwsgierig naar de geur, de smaak en focus me op met de ingrediënten waar ik het beste mee kan experimenteren. Heerlijk wanneer je proeft of de kruiden zoet, zuur, zout, pittig of bitter smaakt en het liefst maal ik ze altijd zelf. Het zijn geweldige smaakmakers waar ik niet zonder kan. Kruiden zorgen voor een aangename smaak in en is een belangrijke motivator om te gaan eten. Hieronder laat ik zien waar ik werkelijk niet meer zonder kan.

Paprikapoeder, ras el hanout, kaneelpoeder, kurkuma, saffraan, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, chilipeper, oregano, komijnpoeder, bruschetta kruiden, tuin van Toscane, zwarte peper, witte peper, (zee)zout, pul biber, bamikruiden, nasikruiden, gemberpoeder.

Extra tips:

  • Zorg dat je genoeg borden in huis hebt aangezien er veel wordt gedeeld gedurende Ramadan.?
  • Wat ik altijd probeer mee te geven is: Observeer door te kijken hoe alles bewaard wordt in de supermarkt. Hier is goed over nagedacht over hoe je de producten het best kunt bewaren (alles wordt koel bewaard).

 

Dit zijn trouwens meteen ook de producten/ingrediënten die ik ALTIJD in huis heb. Het kan zijn dat ik dingen ben vergeten, maar die voeg ik dan gewoon toe. Ik ben super benieuwd wat jij altijd op voorraad hebt, wat ik niet heb! Deel het hier met mij en andere kookmutsjes!

Liefs en een gezegende Ramadan,

Najat

 

 

Najat

25 Reacties Hide Comments

Salaam Najat
Ik heb altijd peterselie en koriander, inktvisring in de vriezer, surimi en vinaigrettes in de koelkast. Grtjes, IKRAMMM

Wa’alaikom salaam Ikram,

Aah wat leuk, peterselie en koriander in huis dat is gewoon een must!?

Liefs, Najat

Must have thuis:
Ingelegde citroenen
Olijven
Smen
Vanille peul
Zaffraan draadjes
Cylon kaneelstokjes
Kwalitatieve laurierblaadjes
Sahara peper
Foelie
Appelazijn
Amandelen
Citroenpeper
Jasmijnthee Dragon Phoenix Pearl
Koffiekruiden homemade
Walnoten
Griekse yoghurt
Honing
Griesmeel
Butter vanilla emulsion
Pfffff en nog tig dingen die ik vast vergeten ben

Wanneer je begint met het opnoemen van ingrediënten, weet je gewoon even niet waar je moet beginnen, maar jij hebt al aardig veel ingrediënten opgenoemd die ik niet heb. Bijvoorbeeld de butter vanilla emilsion! Daar ga ik echt even een kijkje naar nemen!

Liefs, Najat

Hey Rachida,

Bedankt! Ben nog lang niet klaar met het ordenen ervan, maar dit is een begin!

Liefs, Najat

Hoi Firdaous,

Alle mooie potjes en potten komen van de Action en Ikea! My two favorite stores at the moment!?

Liefs, Najat

Hey Hajar,

De potten komen van de Action en Ikea! Jaaa ik was er ook meteen verliefd op toen ik ze zag!?

Liefs, Najat

Hi Nabyas, mijn kruiden bestaan uit kurkuma, komijn, zwarte peper, paprikapoeder en gember. Je kunt ook kardemom, kaneel, nootmuskaat etc toevoegen 🙂

Dit jaar vor het eerst meegedaan met de ramadan en uiteindelijk ben ik afgelopen maand bekeerd als moslima. ik kan mij herinneren dat ik de supermarkt leegkocht omdat mijn ogen zo groot waren, naar alles wat ik luste en lekker vond. Maar vervolgens in de avond me misselijk at. Dit lijstje is heel handig voor mij voor de a.s ramadan. Dankjewel!!!

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.