Lahmacun (Turkse pizza)

Lahmacun oftewel Turkse pizza is een traditioneel gerecht waar veel mensen gek op zijn, ik daarentegen ben er verliefd op! Het deeg is lekker zacht en belegd met een heerlijk jasje van gehakt gemixed met kruiden. Het is makkelijk te bereiden, valt niet zwaar op de maag en je kunt het eindeloos variëren.

Volledig recept in het Nederlands vind je hier: Lahmacun (Turkse pizza).

Lahmacun or Turkish pizza is a traditional dish that many people adore but I love this pizza! The dough is soft and covered with a delicious sauce of meat mixed with spices. It is easy to prepare, does not fall heavy on the stomach and you can fill it endlessly with whatever you like.

 

Najat

13 Reacties Hide Comments

Als je op de link klikt met de tekst ‘Lahmacun (Turkse pizza)’ dan kom je terecht op de recept pagina.

Ja ik mis ook de ingrediënten van het gehakt mengsel. Zou je die ook aan ons willen geven lieve najat.

Als je op de link klikt met de tekst ‘Lahmacun (Turkse pizza)’ dan kom je terecht op de recept pagina.

Dankjewel Hafida! Als je op de link klikt met de tekst ‘Lahmacun (Turkse pizza)’ dan kom je terecht op de recept pagina.

Hoi najat wat een heerlijk recept heb ze vandaag gemaakt met succes! Mijn complimenten. Mijn vraag is ik heb veel over kan ik ze invriezen, blijven ze wel lekker?

Ik heb ze laatst gemaakt en ze waren heerlijk! Veel complimenten over gehad. Krijg ze alleen nog niet zo mooi rond ?..Als je daar nog een tip voor hebt haha

Hi Ib,

Ik gebruik niet zoveel gehakt en als je het bakt in een pizzapan of een pan met deksel word het wel gaar 🙂 Je zou de gehakt ook van te voren lichtjes kunnen bakken en het dan mengen met het groente mengsel, maar het hoeft niet.

Groetjes Najat

Hey Najat,
Ik zie dat je in de video 15ml olie hebt gebruikt maar in het recept staat 50 ml olie. Heb zelf net 50 ml gebruikt en zie nu pas het filmpje. Hopelijk gaat er niks mis.

Je kan de lahmacun ook op een tepanjaki plaat klaarmaken, ik heb dan wel het gehakt mengsel van te voren gebakken.

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.