Ik ben Najat en mijn grootste passie is… food!

Een nieuwe start, een nieuw begin. Het lijkt net gister. Samen met mijn zusje maakten we onze eerste kookboek, ja je leest het goed. Ik heb wel eens eerder een kookboek uitgebracht waarin je 60 recepten kon vinden. Het was wel erg amateuristisch maar ben er nog steeds trots op. Door mijn achtergrond heb ik recepten ontwikkeld en maakte foto’s met mijn telefoon (iPhone 4). Ik heb zoveel plezier hier aan over gehouden dat ik meer wilde. Kort daarna heb ik mijn eerste camera aangeschaft.

Het begon erg klein en wist gelijk waar ik mijn focus op wilde leggen, eten! Het is niet alleen lekker maar het brengt mensen bij elkaar, hoe mooi is dat? Hier uit wilde ik mijn opgedane kennis delen. Alle kleine beetjes helpen, voor de één gunstiger als de ander.

Een aantal van jullie kennen me nog als Spablauwtje. Onder deze naam begon in mijn eerste recepten te delen. Na een aantal jaren stilte miste ik het heel erg. Zo kwam ik op het idee om mijn eigen Facebook pagina aan te maken onder de naam Najat’s Keuken. Hier begon het echt zijn wending te krijgen, recepten ontwikkelen en food photography kwamen toen tot leven!

Alles heeft zo zijn redenen, daar kom ik met de tijd steeds meer achter. Precies een jaar geleden, voor de ramadan, heb ik samen met mijn zusje de kookgroep kookmutsjes opgericht. Omdat ik op Facebook een limiet van 5000 vrienden had, maar een grotere bereik had, bedacht ik mij om een kookgroep te beginnen. Een grote stap in mijn beleving waar ik geen greintje spijt van heb.

Wat je nu zaait, kun je later oogsten.

Hier heb ik de ultieme gevoel van een community mogen proeven. Saamhorigheid, behulpzaamheid, vriendelijkheid en geduld stak ver boven uit! Ik kan gerust zeggen dat het de leukste leden zijn van heel Nederland, België en omstreken! Sindsdien ben ik veel van de naam kookmutsjes gaan houden en is het zelfs een werkwoord geworden. Elke dag krijg ik te horen: ‘Najat, ben je weer aan het kookmutsen?’

En nu de kookmutsjes website, wat mijn virtuele thuisbasis is geworden. Alhamdoulillah, een plek waar ik al mijn recepten kan bundelen en waar iedereen gebruik van kan maken. ‘Marhbabik‘ oftewel ‘Welkom.’ We zijn een paar dagen online en wil nog zoveel doen! Zo kun je nu makkelijk en overzichtelijk recepten en filmpjes vinden (wel zijn we nog in onderhoud). Vanaf vandaag wordt het blog gedeelte geopend in de hoop om al jullie vragen te beantwoorden, stap voor stap.

 

 

Liefs Najat transparant

 

 

Najat

20 Reacties Hide Comments

wat n kanjer ben je ! top
maa chae allah ga zi door
moge allah jou belonen voor al je werk dat je doet en inspanningen en inzet
??

Salaam alaikoum Lieverd .
Je bent een topper .
Elke dag weer denken wat ik te eten zal maken voor mijn gezin .Dat is niet meer nodig dank zij jou site ??.Hup even jou site intypen en je vind overheerlijke recepten .Djazaka Allah ghairan lieverd dat jij aĺ je recepten wilt delen met ons .❤❤❤

Zo leukk. Ik ben ook gek op koken ahhaha maar krijg de mogelijkheid niet .. mama beetje bang dat ik het verkeerd ga bereiden hahahaha… waar kan ik jou kookboek bestellen?? Zou wel geweldig zijn als ik hem kan bestellen

Hoi lieve Ibtissam,

Je kunt me vinden onder de naam kookmutsjes, bedankt voor de waardering topper! Erg lief!

Xx Najat

Salam walaikom liefe najat Ramadan moubarek moghe allah al je wensen doen uitkomen en je weegschaal van hasanaat doen vermeerderen dankjewel voor al je moeite en heerlijke receptwn je helpt er heel veel mensen en alles is word zo duidelijk uitgelegd dat je bijna met ogen dicht kan gaan bakken heel erg bedankt en ga zo door
xxkuskus asma

Hey! Ik heb je nog niet zo lang geleden ontdekt en ik was er al meteen weg van! Je dagelijkse recepten op snapchat zijn ook heel inspirerend… Jammer dat je geen kookboek hebt, zou volgens mij wel goed verkopen 🙂 doe vooral zo verder en je hebt er alvast een fan bij! Groetjes uit België.

Hey lieve Anneleen,

Dit is zo leuk en lief, bedankt en welkom! Er zijn grote plannen dit jaar dus houd het goed in de gaten. 😉 Er komen hele gave dingen aan!

Groetjes, ~xx Najat

Salam najat hebt u ook een kookboek jou recepten zijn zo stapsgewijs uitgelegd zou graag de kookboek willen kopen

Heeee Najat,

Ik ben helemaal fan van jouw (en je zusjes) recepten! Ik woon net 3 maand samen en heb al allerlei gerechten geprobeerd (mijn kerel is ook fan, vooral van de enchilladas haha). Bedankt voor het sharen. En als je/jullie ooit een koekboek uitbrengt, zou ik het kopen!

hi , najat
jullie zijn echt geweldig
ik hoe me deze ramadan alleen
bezig met jou recepten te bekijken
en jullie recepten zijn onweerstaanbaar
blijf vooral zo door gaan

liefst sarah xx

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.