Chebakia/Marokkaanse honingkoek (video)

Chebakia is een traditioneel Marokkaanse honingkoekje wat vaak gegeten wordt bij de harira (soep) tijdens de Ramadan. Deze honingkoekje heeft de vorm van een bloem, wordt gebakken in olie, is bedekt met honing en licht bestrooid met sesamzaad. De zoete herinneringen betreft de chebakia maken me nog altijd hongering en het water loopt me al meteen in de mond als ik er aan denk! Als je dit hebt geproeft, moet ik je waarschuwen dat er geen weg terug is, sooo finger-licking good! Je kunt chebakia serveren met harira, thee of koffie of gewoon lekker zo…

Chebakia is a traditional Moroccan honey cookie, often eaten to break the fast with a bowl of harira (soup) during Ramadan. This cookie has a shape of a flower, fried in oil, coated in honey and lightly sprinkled with sesame seed. The sweet memory of these chebakia still makes my mouth water, even now. All these memories are making me hungry! But once you have tried this I have to warn you that there is no way back, sooo finger-licking good! You can serve chebakia with harira, tea or coffee or just like this…

Directe link naar het recept: Chebakia (Marokkaanse honingkoekje)

Vergeet niet om te abonneren op mijn kanaal om voortaan op de hoogte te blijven van al mijn instructievideo’s en ze als eerste te zien! Volg ons ook via social media voor de lekkerste recepten!

SNAPCHAT:
kookmutsjes

INSTAGRAM:
kookmutsjes

FACEBOOK:
Najatskeuken

FACEBOOK GROUP:
https://www.facebook.com/groups/Kookmutsjes/

Najat

6 Reacties Hide Comments

Lieve Najat,

Ik ben al 17 jaar getrouwd. Ik heb 3 kinderen van 16, 12 en 6 en ik werk fulltime. Ik was tot voorkort inspiratieloos qua komen. Alles uit een pakje en iedereen was het zat. Veel bestellen want koken kon ik echt niet. Jij hebt mij echt weer een boost gegeven. Dankzij jou recepten *die ik precies volg. Leeft het weer bij ons. Yazakallahoehairen.

Lieve Habieba,

Waarom zie ik jouw mooie bericht nu pas! Maa shaa Allah, ik vind dit zo bijzonder en mooi om te lezen dat ik het misschien zo’n 5 keer heb gelezen. Wat fijn om te weten dat het je een boost geeft, ben hier echt zo blij om alhamdulillah en ga vooral zo door!

Wa iyaaki, jij bedankt bedankt voor dit oprechte en mooie bericht!

Veel liefs xx Najat

Hi Najat, ik ben jou enorm dankbaar (dat uit ik nu voor de zoveelste keer) dat ik door jou heb leren koken. Ik heb zo vaak gerechten laten mislukken in het verleden dat ik me er bijna bij had neergelegd dat ik nooit zou kunnen koken. Sinds vorig jaar woon ik op mezelf en heb ik geoefend met jouw recepten. Kan me nog herinneren hoe blij en dankbaar ik was dat het me eindelijk was gelukt om iets lekkers te maken! Sindsdien ben ik niet meer te stoppen! Zelfs een paar soorten marokkaanse koekjes en tajines zijn mij gelukt 🙂 Tot op heden geloof ik het soms nog steeds niet.. ik kan zelfs met restjes producten wat lekkers creëeren. Ik zal in shaa Allah binnenkort voor de eerste keer chebakia maken. Dit recept geeft mij het idee dat het mij wel zal lukken! bedankt daarvoor en moge Allah swt je zegenen voor al het lekkers wat je met ons wilt delen om te blijven leren! Ik ben een grote fan van jou en jouw pagina.

Salam ogthi fi deen.jij geeft mij zoveel inspiratie dat ik elke dag iets maak uit jou recepten,ze zijm tot nu toe allemaal gelukt en ben zo blij.tebarkallah elik,bedankt voor je overheerlijke recepten,en ik ga er zeker nog veel maken inshaa allah.ik kreeg zelfs te horen dat het er zo goed uitziet alsof het bij een bakkerij is gekocht hahahaah.choukran bezafffff♥️♥️♥️

Najat, dankzij jouw probeer ik wat meer. Heerlijk om recepten uit een andere cultuur uit te proberen. Jouw recepten zijn zo duidelijk en overzichtelijk dat het mij ook makkelijker lukt. Super !

Hoi hoi, ik had eens een vraagje.. ik heb je site leren kennen en ben helemaal weg van je recepten. Heb er al heel wat geprobeerd op korte tijd en ze zijn allemaal super. Nu ben ik al lang op zoek naar een recept voor binyi, de echte Marokkaanse donut van aan de zee. Maar alle recepten die ik al heb geprobeerd zijn niet wat ik zoek. Ze zijn droog, geen smaak.. ik wil echte malse, lekkere, luchtige binyi. Kan jij me helpen? Ik zou je zo dankbaar zijn en mijn kids ook. Dank u!

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here