Toffifee Bonbons (No Bake)

Prep Time

30 minuten

Porties

Serveert 30

Niveau

Makkelijk

Ben jij ook zo dol op Toffifee? Maak dan nu je eigen heerlijke bonbons met deze eenvoudige no-bake chocoladelekkernij. Smeuïg, makkelijk én oh zo lekker!

In de shop

shop

Mini swirl bakvorm

€24,95

Bestel
shop

8 gaten bakvorm

€14,95

Bestel
shop

Luxe voorraadpot

€8,99

Bestel
shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


Porties
175 g karamel fudge
90 ml ngeklopte slagroom
250 g melkchocolade
hazelnoten
TOPPING
150 g melkchocolade
Tips

Controleer regelmatig het waterpeil in de pan om ervoor te zorgen dat het niet verdampt en de kom met fudge niet raakt. Voeg indien nodig wat extra water toe.

Zorg ervoor dat je de gesmolten chocolade goed mengt met de verwarmde slagroom om een gladde en romige ganache te krijgen. Laat het mengsel vervolgens even afkoelen voordat je het over de fudge giet.

Geef de chocolade de tijd om volledig uit te harden voordat je de toffifee in blokjes snijdt. Dit zorgt voor een mooie presentatie en gemakkelijkere porties.

Voel je vrij om andere noten, gedroogd fruit of toppings naar keuze toe te voegen om een persoonlijke touch aan het recept te geven.

Gebruik verse hazelnoten.

Zorg ervoor dat je de ovenschaal bedekt met bakpapier voordat je de gesmolten fudge en chocolade toevoegt. Dit vergemakkelijkt het later verwijderen uit de schaal.

Houd rekening met de portiegrootte bij het snijden van het chocolademengsel. Deze lekkernijen zijn vaak rijk en een kleine portie kan al verrukkelijk zijn.

Gebruik je favoriete fudge.

Ben jij ook zo dol op Toffifee? Maak dan nu je eigen heerlijke bonbons met deze eenvoudige no-bake chocoladelekkernij. Smeuïg, makkelijk én oh zo lekker!

Stappenplan


1

Hak de karamelfudge in stukken en doe deze in een kom. Vul de pan met een laagje water (1-2 cm water) en zet de kom met de harde fudge op de pan. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt wanneer deze bovenop de pan wordt geplaatst. Breng het water in de pan aan de kook en laat het sudderen. Roer regelmatig in de fudge terwijl deze smelt. Het proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid en de hardheid van de fudge. Haal de kom van de pan zodra de fudge volledig is gesmolten.

2

Verwarm de ongeklopte slagroom tot net tegen de kook aan. Voeg de stukjes melkchocolade toe en laat ze 1 minuut staan. Meng alles tot een gladde massa en laat het even afkoelen.

3

Verdeel de gesmolten karamelfudge gelijkmatig over een ovenschaal met bakpapier. Voeg de chocoladeganache toe over de fudge en druk de hazelnoten erin.

4

Smelt de melkchocolade (150 gram) au bain-marie. Dit doe je als volgt:
Doe een laagje water (2 cm) in een steelpan en breng aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte melkchocolade op. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en dus niet het water raakt. Na een minuut of twee zie je dat de melkchocolade begint te smelten. Roer de melkchocolade tot een gladde massa.

5

Giet de gesmolten melkchocolade royaal over de hazelnoten en voor een decoratieve touch kun je extra lijntjes chocolade toevoegen. Laat de chocolade volledig uitharden.

6

Snijd de toffifee in blokjes.

Video

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Ingrediënten


Porties
175 g karamel fudge
90 ml ngeklopte slagroom
250 g melkchocolade
hazelnoten
TOPPING
150 g melkchocolade