Oreo truffels

Prep Time

Porties

Serveert 27

Niveau

Makkelijk

Het recept van vandaag: Oreo Truffels! Oh wat zijn ze toch ongelofelijk lekker! Ik maakte ze gister en iedereen met wie ik deze oreo truffels heb gedeeld, heeft er zoveel van genoten dat ik het niet kon laten om het recept vandaag nog met jullie te delen! Iedereen kan deze maken! Weet zeker dat ze een groot favoriet zullen zijn in huis!

In de shop

shop

Mini swirl bakvorm

€24,95

Bestel
shop

8 gaten bakvorm

€14,95

Bestel
shop

Luxe voorraadpot

€8,99

Bestel
shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


Porties
OMHULSEL
308 g oreo 2 pakken
100 g monchou
VULLING
100 g witte chocolade
40 g ongeklopte slagroom
20 g poedersuiker
GARNERING
250 g witte chocolade
Tips

Garneer de oreo truffels naar wens.

Vervang monchou met roomkaas naar wens.

Het recept van vandaag: Oreo Truffels! Oh wat zijn ze toch ongelofelijk lekker! Ik maakte ze gister en iedereen met wie ik deze oreo truffels heb gedeeld, heeft er zoveel van genoten dat ik het niet kon laten om het recept vandaag nog met jullie te delen! Iedereen kan deze maken! Weet zeker dat ze een groot favoriet zullen zijn in huis!

Stappenplan


1

Doe de ongeklopte slagroom (40 gram) in de steelpan en breng het tot tegen de kook aan. Haal de steelpan van het vuur en voeg de stukgemaakte witte chocolade toe (100 gram). Laat het staan voor een minuut. Na een minuut roer je ze samen tot een gladde massa. Voeg poedersuiker toe en meng weer samen tot een geheel. Dek het af en leg het in de vriezer tot het stevig is (bij mij was dit na een uur het geval).

2

Vorm bollen van de ganache (5 gram per bol). Was je handen met koud water voordat je begint en zorg ervoor dat je handen koud zijn als je dit doet. :)

3

Doe de oreo koek in een mixer en mix het fijn (leg wat oreo kruimels apart, zo’n 15 gram moet wel genoeg zijn).

4

Doe de gemalen oreo koek in een diepe kom en voeg de monchou toe. Meng/kneed samen tot een geheel.

5

Neem wat van het oreo-mengsel en vorm tot een bol (15 gram per stuk). Herhaal de werkwijze.

6

Druk de oreo bol plat en leg er een bolletje witte ganache op. Vouw dicht en rol mooi rond met je handen. Herhaal met de rest. Leg ze in de vriezer totdat ze hard en koud zijn (30-60 minuten, houd dit zelf in de gaten).

7

Smelt de chocolade au bain marie (250 gr):
Doe een laagje water (2 cm) in een steelpan en breng aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte witte chocolade op. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en dus niet het water raakt. Na een minuut of twee zie je dat de chocolade begint te smelten. Roer de chocolade tot een gladde massa.

8

Dompel de oreo truffels in de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier.

9

Doe de overgebleven witte chocolade in een spuitzak en maak er een kleine knip in. Garneer de truffels met chocolade streepjes (je kunt ook pure of melkchocolade gebruiken). Top de truffels af met de gekruimelde oreo die je apart hebt gelegd. Laat de oreo truffels rusten totdat de chocolade goed stevig is.

61 Reacties Hide Comments

Wa’alaikom salaam Faiza, ik gebruik de keukenweegschaal van Action. ~xx Najat

Hii Najat! Wat ziet dit er lekker uit. Hoelang kan je dit buiten de koelkast bewaren? Aangezien er monchou inzit? Of is het beter om in de koeling te bewaren? Xx

Hi Farah, bedankt!

Pak ze luchtdicht in, dan blijven ze lang houdbaar.
Ze kunnen bewaard worden op:
Kamertemperatuur, in een luchtdichte verpakking (2 weken).
Koelkast, plaats ze in een luchtdichte verpakking (3 weken).
Vriezer, luchtdicht (2-3 maanden). ~xx

Heee Farah. Ik gebruik geen spuitmondje. Ik doe dat met een boterham zakje met een gaatje erin. Groetjes Najat.

Salam najat. Wat ik me afvraag is je doet die witte chocolademengsel ik vriezer tot dat hard wordt?maar als het is bevroren kan je er toch geen bollen van maken?dan is het een hard geheel.

Wa’alaikom salaam Hahi,

Het chocolademengsel blijft in de vriezer totdat het stevig is, dus niet keihard. Laat het daarom niet al te lang in de vriezer, een uur was bij mij genoeg. Succes! ~xx

Wa’alaikoum salaam Bouchra. Ik gebruik geen specifiek merk chocolade, maar gewoon altijd de goedkoopste van elke supermarkt. X Najat

Hi Najat,

Ik kon dit maar niet laten. Als Surinaamse dame met een Marokkaanse vriend ben jij gewoon mijn lifesaver. Ik kan heel veel Marokkaanse gerechten maken door jou te doen. Alles komt perfect. Keep up the good work.
Barakallahoe fiek

Hi Soof, het is toch wel belangrijk om in ze te doen zodat ze een mooie vorm krijgen. Ik zou toch ruimte maken in je vriezer, heb ik ook gedaan 🙂 Liefs Najat

Salam Najat!
De ganachevulling werd bij wel wat stevig in de vriezer na 2 uur, maar ik kon er totaal geen balletjes van rollen want het smolt meteen weer en was erg plakkerig. Weet jij hoe dit kan komen?

Groet,
Hafsa

Wa’alaikom salaam Hafsa,

Het is belangrijk om te weten dat wanneer ganache in aanraking komt met warmte (in dit geval warme handen), het weer slap/zacht wordt. Ganache is van zichzelf zacht, maar wordt stevig naarmate het afkoelt. Met het vormen hiervan zijn koude handen daarom heel belangrijk. Spoelde je je handen wel telkens met koud water? Je kunt ook iets uit de vriezer pakken zoals bijv. pak vissticks, theedoek eromheen en je handen erop leggen. Dat helpt ook wel eens. Een andere tip voor jou is om er wat met een lepel wat uit te scheppen en soepeltjes met je (koude) handen te rollen. ~xx Najat

Salaam Najat bedankt voor het recept. Ik heb dit proberen maken maar die oreomengsel verkruimeld helemaal wanneer ik die ganach in het midden doe. Hoe komt dit? Wat heb ik verkeerd gedaan.

Wa’alaikoum salaam Nadia. Dat komt omdat jouw oreomengsel droog is geworden, voortaan voeg dan meer monchou toe. Xx Najat

Nadat ik de oreomengsel heb gemaakt, blijkt het toch dat het andere mengsel (na 1 uur) nog plakkerig is. Kan ik oreomengsel weer in de koelkast leggen?

Salaam, als je de chocolade op de koekjes doet(bolletjes) zit er een rand aan de onderkant nadat ze hard zijn. Heb je een tip om dit te voorkomen?

Wa’alaikom salaam, dit kun je niet voorkomen. Nadat de chocolade hard is geworden, kun je er met een scherp mesje langsgaan. ~xx

Hoi Najat!

Mijn ganache is veelste waterig, wat kan ik hieraan doen? Ik heb het momenteel in de vriezer gedaan…
alvast bedankt!

Hoi najat,

Ik heb ze vandaag gemaakt, maar toen ik ze in de gesmolten chocoma dompelde, liet de chocola los. Je zag de oreo erdoor heen. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Hi Noura,

Ik gebruik de chocolade tabletten van de Lidl. Ganache is een zachte substantie wat gemaakt wordt van chocolade en gekookte slagroom. Deze worden samen gemengd tot een gladde massa. Hier heb ik als extraatje poedersuiker aan toegevoegd (zie stap 1). Ik heb een extra stap aan het recept toegevoegd om te laten zien hoe je de chocolade au bain marie smelt. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik dat graag. ~xx

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Ingrediënten


Porties
OMHULSEL
308 g oreo 2 pakken
100 g monchou
VULLING
100 g witte chocolade
40 g ongeklopte slagroom
20 g poedersuiker
GARNERING
250 g witte chocolade