Nutella Bollen

Prep Time

Porties

Serveert 35 tot 40 bollen

Niveau

Gemiddeld

We zijn alweer belandt in de laatste dagen van de decembermaand! Vaak wordt het dan afgesloten met oliebollen maar hier wordt het zonder twijfel nutella en kersen bollen! Zo lekker dit, echt een knaller want ze zijn zo op. Vergezel dit met een lekker warm drankje zodat je handen er ook lekker warmpjes bij zitten.

In de shop

shop

Mini swirl bakvorm

€24,95

Bestel
shop

8 gaten bakvorm

€14,95

Bestel
shop

Luxe voorraadpot

€8,99

Bestel
shop

Voorraadpot met lepel

€4,95

Bestel

Ingrediënten


Porties
2 eieren (m)
5 g zout
16 g vanillesuiker (2 zakjes)
60 g kristalsuiker
55 g becel light of crisco (gesmolten)
250 ml halfvolle melk (22 graden)
14 g gist
550 g bloem
nutella
Tips

– Leg de nutella voor een uur in de vriezer zodat je er makkelijk bollen van kunt vormen.
– Bak het in frituurolie of crisco i.p.v. zonnebloemolie.
– Vervang vanillesuiker met vanille extract.
– Kun je goed overweg met deeg? Gebruik dan 500 gr bloem om de bollen nog zachter te hebben.

We zijn alweer belandt in de laatste dagen van de decembermaand! Vaak wordt het dan afgesloten met oliebollen maar hier wordt het zonder twijfel nutella en kersen bollen! Zo lekker dit, echt een knaller want ze zijn zo op. Vergezel dit met een lekker warm drankje zodat je handen er ook lekker warmpjes bij zitten.

Stappenplan


1

Klop de eieren, zout, vanillesuiker en suiker zo’n 5 minuten op. Voeg de gesmolten becel, melk en gist toe, mix tot een geheel. Voeg een beetje bij beetje bloem toe en kneed alles zo’n [timer length=12]12 minuten[/timer] tot een geheel. Het deeg is vrij plakkerig, daarom voeg je op het eind 15 ml zonnebloemolie toe.

2

Dek het af en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek of tot het in omvang is verdubbeld.

3

Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek, kneed goed samen. Bestuif de deegroller met bloem, rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Haal de gewenste vorm eruit, ik heb een Marokkaanse theeglas gebruikt (diameter: 5,5 tot 6 cm). Heb je dat niet dan kun je een long drink glas of een cookie cutter gebruiken.

4

Schep wat van het koude nutella op en vorm tot een bol (7 gr). Plaats dit in het midden van het deeg en vouw het naar elkaar toe. Vorm tot een mooie bol.

5

Strooi wat bloem op het bakpapier en leg de nutella bollen erop. Laat het [timer length=25]25[/timer] tot [timer length=30]30 minuten[/timer] rijzen.

6

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan (180 °C). Frituur de bollen tot het goudbruin kleurt, laat het uitlekken op dik keukenpapier. Controleer het temperatuur eerst door een klein stukje deeg erin te gooien, wanneer het binnen één minuut bruin kleurt, olie goed op temperatuur.

7

Dep de bollen in poedersuiker om het af te maken.

57 Reacties Hide Comments

Wa’alaikom salaam Naima,

Heel goed! Crisco heb ik namelijk altijd in huis, ideaal voor gebruik. Becel light hebben we meestal hier in huis en dacht waarom ook niet? Je kunt natuurlijk ook voor een iets anders gaan xx!

Dat is mogelijk, maar je zou ook 125 ml water en 125 ml volle melk kunnen gebruiken. Ik zou voor het tweede gaan, want de bollen worden iets lichter

Kan je gewoon roomboter gebruiken inplaats van Becel. Ik heb momenteel alleen roomboter in huis, ik heb geen naturella in huis maar wel choco hazelnoot pasta? Baraka Allahoe fieki

Salaam Najat, het ziet er weer heerlijk uit.
Ik heb een vraagje m.b.t de Crisco in hoeveel gram ongeveer moet ik het bakken? Of eetlepels? Ben gewend met zonnebloemolie te bakken en Crisco heb ik een keer geprobeerd met de donuts maar het werd heel snel zwart. Weet jij hoe of wat? Alvast bedankt

Wasalaam

Wa’elikoem Selam Naima,

Als je de crisco hoog bakt dan word de crisco snel donker. Je zou ook voor frituurolie kunnen gaan, is iets goedkoper. Ga je toch voor crisco dan hangt het van je steelpan af hoeveel je gebruikt. Als de donuts er voor de helft in zitten dan is het goed.

Groetjes Najat

Salaam Najat dank voor je reactie, ik heb genoeg Crisco potten in Nederland gekocht en hier mee naar toe genomen ik probeer het daarmee en met frituur/zonnebloemolie ik laat je weten wat er beter heeft gewerkt bij mij.

Nogmaals bedankt voor het delen en op naar een leuke mooie kookboek van jou

Salam Najat, ik wil deze graag maken maar vroeg me af waar ik het deeg mee kan vergelijken, meer donut/brood achtig of smaakt het meer oliebol achtig. Hoop dat je snapt wat ik bedoel ?

Salaam najat, als ik ze dag van te voren maak hoe moet ik ze bewaren? Ze smaken wel gewoon nog lekker tog niet droog ofzo de volgende dag?

Wa’alaikom salaam Salua,

Het liefst afgedekt en in het donker bewaren (niet in de koelkast). Natuurlijk smaken ze het lekkerst wanneer ze net gebakken zijn maar de volgende dag zijn ze ook lekker en helemaal niet droog.

Groetjes Najat

Salaam Najat,

Bedankt voor het recept! Ik wil dit zo gaan uitproberen. Ik neem aan dat ik dit ook in een deegmachine kan maken? (Kan namelijk niet echt goed kneden 😐 )

Liefs,

Fadoua

Wa’alaikom salaam Fadoua,

Altijd graag gedaan, haha dit kan natuurlijk ook in een keukenmachine 😉

Liefs Najat

Hoi najat,

Hoi kan je het deeg ook voor kersen en chocolade gebruiken dat ik gewoon 1. Deeg maak de ene helft voor choco de andere helft voor kersen dankje wel voor al je heerlijke recepten

Hi Nora, altijd graag gedaan! dat is mogelijk. Ik zou dan het deeg voor de Nutella bollen gebruiken 🙂

Xx Najat

Salaam Najat,
Bedankt voor je receptje. Wil deze graag vullen met Zwitserse room. Kan dat? Moet ik deze ook eerst invriezen, of ben ik best de bollen eerst ingevuld af te bakken en daarna te vullen dmv een spuitzak? Alvast bedankt ?

Wa’elikoem Selam fadma!

Altijd graag gedaan 🙂 Dat tweede is wel makkelijker voor je maar het eerste zou eventueel ook kunnen. Ik zou de banketbakkersroom wel eerst goed koud/stevig laten worden voordat je het in het deeg gaat vormen. Als het vloeibaar is dan zal dat namelijk moeilijk gaan.

Het kan allebei xx

Hey
Je kan deze bollen toch ook maken met chocolate chips of gen stukjes chocolade aangezien ze toch nog gefrituurd worden en de chocolade dus gaat smelten door de warmte.

Hi keukenprinsesje,

Kan je doen maar raad het je af. Nutella blijft zacht en chocolade word uiteindelijk hard helaas 🙂 Je zou dan beter voor chocolade ganache kunnen gaan en dat is een mengsel van chocolade met slagroom.

hey najat,
ik vroeg me af moet je per se de nutella in de vriezer stoppen of hoeft dar niet per se?
en heb je een hele pot hiervoor nodig of niet?

Hi Rania,

Als je het voor jezelf makkelijk wilt maken en er een mooie vorm in wilt krijgen dan zou ik de Nutella wel invriezen. Ik heb niet de hele pot nutella gebruikt, de hoeveelheid kan jezelf bepalen.

Groetjes Najat

Salam alaykoum Najat,

De nutella bollen lijken me heerlijk! Ik wil ze uitproberen inshallah, zoals bijna al jou heerlijke recepten haha.
Heb jij de eieren, suiker, boter en melk enzo met een deegmachine geklopt of met een cake mixer? Of een garde?

Wa’elikoem Selam Naoual,

Ze zijn ook heerlijk en raad je ze zeker aan om te maken! Suiker, eieren klop je eerst op met de garde. Dit doe je zo’n 5 minuten en daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe. Gebruik dan een deeghaak of je kunt het afmaken met de hand.

Groetjes Najat

Salam, vraagje.. stel ik maak het deeg vandaag en laat die zo tot morgen en dan bak ik die.
Zal dat het zelfde resultaat geven? Of is dat juist niet goed ?

Wa’elikoem Selam,

Je zou het deeg kunnen maken maar dan zou ik het wel in de koelkast leggen. Doe je dit niet dan gaan je nutella bollen naar gist smaken en dat wil je niet. Je zou zelfs de bollen kunnen maken en in de koelkast leggen. Volgende dag dan alleen laten rijzen voor een tweede keer en dan de oven in 🙂

Salaam najat wou deze vandaag maken maar mijn deeg was veel te plakkerig .. heb ik altijd als ik met keukenrobot werk en mijn deeg wou ook ni gaan rijzen.. weet jij mss hoe dat komt? Heb alles volgens je recept gedaan

Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn heeerlijk. Iov becel heb ik gewoon roomboter gebruikt. Bedankt voor je gemakkelijke recepten xxxxx

Ik heb vandaag deze heerlijke oliebollen gemaakt. Nog voor ik de kans had om een foto te trekken was het bord op tafel leeg. Ze smaakten echt lekker. Ik gebruikte gewoon boter van Blue Band. Had geen becel light thuis. Bedankt voor al je receptjes.

Hi Naoual, dan heb je ze waarschijnlijk op te hoog vuur gebakken. Hierdoor gaart de buitenkant veel sneller en de binnenkant niet. Bak ze op 180 graden, dan moet het goed komen! ~xx

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres zal niet getoond worden.Ingrediënten


Porties
2 eieren (m)
5 g zout
16 g vanillesuiker (2 zakjes)
60 g kristalsuiker
55 g becel light of crisco (gesmolten)
250 ml halfvolle melk (22 graden)
14 g gist
550 g bloem
nutella