Witte bonensalade
We moeten allemaal meer bonen eten voor een gezond dieet en zo’n heerlijke witte bonensalade is een heerlijke manier om het te doen! Met een paar verse groentes en frisse dressing komt deze heerlijke bonensalade snel samen!

Dit is een kleurrijke en verfrissende salade en gaat ver terug in de tijd! Mijn moeder maakte het soms toen we klein waren, maar dan meteen ook echt een hele grote partij. Dit bewaarde ze dan in de koelkast voor de snelle en gezonde middageten voor ons. Toentertijd stond ik er nooit echt bij stil waarom ze dat deed, maar nu begrijp ik waarom. Zo’n salade is gewoon goed vooruit te maken!

Het fijne aan de Marokkaanse keuken is dat er bijna bij elke maaltijd een heerlijke salade wordt geserveerd (salades zijn onmisbaar & there’s no foodgame without salad). Het maakt zo’n maaltijd echt helemaal af en het mooie hiervan is - Er zijn zoveel mogelijkheden! Maar genoeg hierover, want ik kan hier echt de hele tijd over door gaan haha! Bekijk het recept van deze witte bonensalade gauw hieronder and make it yourself!
PREP TIME
SERVES
3 porties
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Witte bonensalade

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: geen

Kies je bakvorm

Huidig: geen

Rond

Rechthoek
SALADE
150 g witte bonen geweekt
250 g tomaat
250 g komkommer halve komkommer
125 g augurken 3 augurken
200 g wortel 2 wortels
1 blikje maïs 160 gram
15 g dille
35 g bieslook
DRESSING
40 ml azijn
25 ml olijfolie
1 g zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
citroensap halve citroen

STAPPENPLAN

1

Doe het water in de pan en voeg de geweekte witte bonen toe. Kook de bonen gaar (35/55 minuten). Doe de witte bonen in een vergiet en laat het water uitlekken.
2

Doe wat water in de pan en voeg de wortels toe. Kook de wortels gaar.
3

Snijd de groentes klein.
4

Doe de olijfolie samen met de azijn, zout, zwarte peper en citroensap in een diepe kom. Roer alles samen tot een geheel.
5

Doe de tomaat, wortel, maïs, komkommer, augurken, bieslook, dille en witte bonen in een diepe mengkom. Voeg de dressing toe. Meng alles samen tot een geheel. Proef om te kijken of er genoeg zout/peper in zit.
6

0 Comments

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy