How it started

OVER DE KEUKENKAPPEN

 

Achter De Kookmutsjes is een enthousiast kookduo: de zusjes Najat en Nadia. In 2014, nog niet vermoedend van het succes dat volgde, begon Najat met het delen van heerlijke recepten op Facebook en twee jaar later werden de eerste stappen gezet richting een website. De meiden zijn nu dag in dag uit samen in de keuken te vinden. Hun kookcreativiteit is enorm, dat zie je aan de grote hoeveelheid recepten die voorbij komen op de sociale contactenen goed bezochte website. Met veel enthousiasme dragen zij hun liefde voor eten over aan hun achterban. Op een vrolijke, positieve en vooral toegankelijke manier zorgen de Kookmutsen ervoor dat je iets lekkers op tafel kunt zetten. Of je nu jong of oud bent, een kookklutz of bakfanaat, iedereen kan koken met de stap-voor-stap recepten van de Kookmuts. Najat: ‘Ik wil laten zien dat koken en bakken helemaal niet moeilijk is. Met een beetje van mij en een beetje van jou kunnen we samen iets lekkers maken!’

 

Najat and Nadia


Najat en Nadia zijn een goed geoliede keukenmachine.
Najat is het culinaire wonder achter de Kookmutsjes gerechten. Ze is een lieve kletskous, altijd vrolijk en heel precies; alle ingrediënten worden tot op de gram afgewogen en geen gerecht wordt gedeeld totdat alles – echt alles – tot in de puntjes klopt. Met een garde in de ene hand en haar camera in de andere fotografeert ze alle recepten. Waar Najat inzoomt, blijft Nadia
overall controle: ze maakt de video’s, maakt mooie webdesigns en schrijft de recepten uit.
Zo vullen de zussen elkaar perfect aan.
Najat en Nadia gemaakt een kookboek tijdens hun studie
Communicatie Multimedia en Design
en daar is het zaadje voor geplant
Najat’s keuken , wat later The Cooking Hats werd. Tijdens de training leerden ze alles wat ze nodig hadden, van ontwerp tot fotografie en video. Want waarom iets uitbesteden als je het zelf kan? Ze doen nog bijna alles zelf. Er is echter een hele familie rond de Cooking Hats, beide broers en zussen (die een actieve rol achter de schermen hebben) en een enorme online familie.

 

Gemeenschap familie

Pannen pruttelen, een bastilla in de oven, muziek aan – we proberen iets nieuws. Deze relaxte sfeer uit de keuken van Najat en Nadia vind je terug in de Kookmuts community. Zie het als een keuken- en receptendagboek, waarin je al je favorieten kunt delen met de rest van de (Kookhats)familie. Wissel recepten en geheime ingrediënten uit, bewaar foto’s en video’s van je mooiste baksels. Soms heb je een #bakfoutje, maar weet je, het kan gebeuren, we lachen erom. Volgende keer beter, toch? Iemand een kooktip? Voor je het weet vliegen de tips om je heen, want kookmutsen helpen elkaar. De Kookmutsjes hebben een inspirerende, liefdevolle familiegemeenschap opgebouwd, waar met respect wordt omgegaan met elkaars kookkunsten en je je direct thuis voelt.

 

Cooking hats potluck

Het leuke van de stap-voor-stap recepten van Najat is dat het een werkelijk unieke combinatie is van verschillende wereldkeukens: Hollandse pot meets Amerikaanse klassiekers, Italiaans-Indo, Aziatische fusion en natuurlijk veel gerechten uit de Marokkaanse keuken. Want de zusjes zijn geboren en getogen in Leeuwarden; zij zijn hun Marokkaan wortels Trouw. En dat zie je terug in de koekjes van hun grootmoeder, rijk gevulde aubergines, spiesjes en tajines (maar dan de echte), kefta, lam of makreel… Scroll door hun voer en je ziet eindeloze variatie: kleurrijke salades, gezonde lichtere bites en stevige stoofschotels . Liefhebbers van zoet zijn ook The Cooking Hats; thier is geen gebrek aan desserts, koekjes, cakes en taarten. Van Oreo cheesecakes tot klassieke slagroomtaarten, razend populaire red velvet cakes en gevulde hatita. Hun liefde voor avocado is groot en dat zie je terug in het groen schudt en bakt . Daarnaast houden ze van experimenteren en ‘cooking caps’ ze houden van gerechten, zoals de halal Big Mac-schotel – een van hun meest glad recepten.

 

Veel kook- en bakplezier in de keuken en eet smakelijk, bismillah!