Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Rijst met bloemkool

  Bloemkool met rijst Kookmutsjes
  Ben je op zoek naar inspiratie en een eenvoudig en makkelijk te maken recept met rijst? Dan heb ik deze hele lekkere rijst met bloemkool voor je klaarstaan. Deze maaltijd vult lekker goed en de smaak is zo lekker. Iedereen heeft hier thuis van genoten en nu geef ik het weer door aan jullie, aanrader!
  PREP TIME
  SERVES
  portie
  GEMIDDELD
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Rijst met bloemkool

  INGREDIËNTEN

  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  175 g rijst
  450 g bloemkool
  30 ml koolzaadolie
  100 g rode ui 1
  100 g gele paprika 1
  50 g rode paprika 0.5
  2 teentjes knoflook
  5 g paprikapoeder 1 tl
  5 g bruschetta kruiden 2 tl
  5 g zout 5/6 tl
  2 g zwarte peper 1 tl
  6 g uienpoeder 2 tl
  75 g zongedroogde tomaat

  STAPPENPLAN

  1

  Voeg de rijst in een pan met dikke bodem. Was de rijst met water (het liefst tweemaal). Giet wat water erin en voeg het zout toe. Als het water 1,5 tot 2 cm boven de rijst uitsteekt, leg je de deksel erop en breng je het aan de kook.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Marokkaanse rijst Kookmutsjes

  Dit is altijd zo geweldig om te maken. Niet alleen omdat het echt lekker, aromatisch en Marokkaans is, maar ook vanwege de eenvoud om het te bereiden.<span class="Apple-converted-space"> Met een paar simpele stappen kan jij ook van deze Marokkaanse rijst genieten!</span> Kip en rijst gaan zo goed samen. Mijn moeder maakte dit vroeger altijd voor ons klaar toen we van school of werk kwamen. Wat genoot ik hier toch altijd van. Het was zo diep aromatisch en de rijst was perfect. Zo mocht het van mij letterlijk altijd smaken, zelfs als ik hier nu aan terug denk, snak ik er gewoon naar. De rijst wordt gekookt in water van een heerlijke kruidenmix en verse ingrediënten. Deze kookmethode zorgt ervoor dat de rijke smaak van de kruiden goed in de rijst trekt. Zoiets simpels wordt gemaakt tot zoiets lekkers! Serveer hier de <a href="http://35.157.99.59/recept/marokkaans-gekruide-kippendijen/">Marokkaans gekruide kippendijen</a> bij, dat is wel zo heerlijk op een bedje van rijst.

  icon
  2

  Kook de rijst eerst voor 5 minuten op hoog vuur of tot het begint te borrelen. Zet het dan op een middelhoog pitje en laat het doorkoken voor 5 minuten. Nu verplaats je de pan op de kleinste pitje en zet je het vuur op z’n laagst. Laat het zo’n 15 tot 20 minuten koken tot de rijst wat bovenop ligt volledig droog is. Haal de pan van het vuur en laat het even rusten met de deksel erop. Schep de rijst om tot een geheel, totdat alles korrelig is.
  3

  bloemkool

  Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water aan de kook. Als je er met een vork in kunt prikken, zijn ze klaar. Voeg het in een vergiet en laat het water uitlekken. Laat het afkoelen.
  4

  testing231

  Verhit de koolzaadolie in de wokpan. Voeg de ui toe en bak het voor 3 minuten mee. Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder, bruschetta kruiden, zout, zwarte peper, uienpoeder en zongedroogde tomaatjes toe. Bak samen voor zo’n 3 minuten. Voeg de bloemkool toe en roerbak alles mee voor een minuut. Voeg de rijst toe en bak het weer mee voor een minuut.
  5

  _K1A7603

  0 Comments

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy