Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Laksa paste met noedels en garnalen

  Prima-paste-noedels-Kookmutsjes-1024x730
  Het is niet zo lang geleden dat ik ingrediënten als peper of sambal het liefst wegliet bij mijn gerechten. Ik was namelijk niet zo goed bestand tegen pittige recepten. Wanneer mijn moeder een gerecht op tafel serveerde dat voor mij (iets) te scherp was, pakte ik er altijd een glaasje melk bij. Zo kon ik tussen de happen door met een slok de pittigheid ietwat dempen. Oh, how times have changed. Het kan voor mij nu niet spicy genoeg! En ik zal je eerlijk bekennen; ik kan nog wel eens doorslaan. Maar… genoeg over mij.

  Kan jouw dag een beetje pit gebruiken? En wil je hier niet teveel tijd aan kwijt zijn? Hier het antwoord. Voor dit recept heb ik de Laksa Paste van PrimaTaste gebruikt. Als het van jou wat meer spicy mag, kun je altijd extra sambal of een heet pepertje toevoegen. Aangezien de Laksa van origine een stuk pittiger is, zit je op deze manier iets meer tegen het authentieke recept aan. Zoals ze dat serveren op de straten van Singapore; de geboorteplek van Laksa. Zelf heb ik de Laksa Paste gebruikt die in het LaMian zakje zit. Deze kun je ook vervangen met de Laksa Paste die apart wordt verkocht. Deze zakjes zijn over het algemeen verkrijgbaar bij de Toko.

  Ik heb er bewust voor gekozen om dit niet aan de ingrediëntenlijst toe te voegen. Ten slotte, niet iedereen kan de pittigheid waarderen. Wellicht dat dit in toekomst verandert. Tenminste, dat hoop ik! Er gaat, in dit geval, een hele wereld van smaken voor je open!

  Mocht je echt niet van spicy houden? No worries, check bij de tips van het recept hoe je de pittigheid kunt verminderen. Succes! 

  Extra info:

  • 5 minuten bereidingstijd

  • 10 tot 15 minuten kooktijd

  PREP TIME
  SERVES
  portie
  GEMIDDELD
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Laksa paste met noedels en garnalen

  INGREDIËNTEN

  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  VULLING
  35 ml zonnebloemolie
  300 g garnalen
  2 g zout 1/3 tl
  100 g kastanjechampignons
  100 g babymaïs
  125 g rode paprika
  75 g lente ui
  100 g taugé
  275 ml water
  OPTIONEEL
  2 g paprikapoeder 2/3 tl
  2 g knoflookpoeder 2/3 tl
  2 g zwarte peper 2/3 tl
  NOEDELS
  1 Laksa LaMian paste
  1 Laksa Premix
  1 Laksa LaMian

  STAPPENPLAN

  1

  Snijd de champignons in plakjes, de rode paprika in reepjes, babymaïs in helftjes en hak de lente ui in kleine stukjes.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Wok met groentes en garnalen

  Snel een recept nodig voor het avondeten vandaag? Dan heb ik hier een heerlijke wok van groentes en garnalen die je moet uitproberen. Dit is een makkelijke maaltijd van noedels waar iedereen aan tafel van zal smullen!

  icon
  2

  Stappenfoto-ingredienten-1024x724

  Verhit de zonnebloemolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en het zout, toe. Hoewel het misschien afdoet aan de authenticiteit van de Laksa heb ik besloten om ook paprikapoeder, knoflookpoeder en zwarte peper toe te voegen. Dit kun je als optioneel zien en daarom ook weglaten. Bak 2 minuten. Voeg de champignons, babymaïs, rode paprika, lente ui en taugé toe. Bak 4-5 minuten.
  3

  Stappenfoto-ingredienten-2-1024x576

  Knip de Laksa LaMian paste en Laksa premix open en voeg deze toe. Voeg het water en de Laksa noedels toe. Kook afgedekt tot de noedels zacht zijn.
  4

  K1A7922-683x1024

  0 Comments

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy