Gebakken sperziebonen met knoflook

Hoe maak je sperziebonen lekker en smaakvol? Persoonlijk houd ik niet van die saaie sperziebonen en als het kan, probeer ik er altijd wat lekkers van te maken door er meer smaak aan toe voegen. Dit kun je heel simpel doen door er wat knoflook en zout aan toe te voegen.

Sperziebonen zijn verse peulvruchten en eet je als groenten. Ze zijn zeer opvallend door hun mooie frisgroene kleur en je herkent ze gauw door hun langwerpige, dunne formaat met zaden erin.

Deze groene groentes worden in zijn geheel opgegeten en is vaak te vinden in warme maaltijden. Sperziebonen zijn uitermate geschikt om het in water te koken, te roerbakken of wokken, stomen of om even af te bakken in de oven. Je kunt de sperziebonen vrijwel overal bij serveren, denk hierbij aan marmita, tajine, biefstuk, gebakken of gekookte aardappelen, pasta, vis of rijst. Kort samengevat, het is een groente die overal wel bij past!
PREP TIME
SERVES
portie
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Gebakken sperziebonen met knoflook

INGREDIËNTEN

BAKVORM: geen

Kies je bakvorm

Huidig: geen

Rond

Rechthoek
350 g sperziebonen
25 ml olijfolie
1 teentje knoflook
zout naar smaak

STAPPENPLAN

1

Doe wat water in een pan en laat het koken tot het borrelt. Voeg de sperziebonen toe en kook het voor zo’n 15 minuten. Doe de sperziebonen in een vergiet, laat het water uitlekken.
2

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en sperziebonen toe, bak het voor zo’n 5 tot 8 minuten en voeg zout toe naar smaak.
3

4

5

6

4 Comments
  • ziet er heerlijk uit kun je meér marokkaanse bijgerechte plaatsen aubxxx
    • Dank je wel Faat, Gaan we doen insa'Allah!! xx
  • Heerlijk en gezond recept maachaallah ???
    • Jaa echt he!! xx

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy