Aardappels met gehakt en ei

Houden jullie ook zo van comfort food? Deze maaltijd van aardappels met gehakt brengt comfort als niets anders! Mijn moeder maakte dit vroeger vaak voor ons klaar toen we klein waren. We aten dit met z’n allen uit één bord en moet zeggen dat het meer dan genoeg was. Iedereen zat goed vol! Waarschijnlijk zegt het ook iets over in welke omgeving je bent opgegroeid (herkenbaar?).

We zijn thuis nog steeds dol op de beproefde versies die mijn moeder ons vroeger gaf. Zelfs met nieuwe wendingen aan deze klassieker, is dit hartige, gestoofde maaltijd het zeker waard om te maken en vast te houden. Er is echt geen betere manier, want nu maak ik ook wat mijn moeder (nog steeds) maakt.
PREP TIME
SERVES
portie
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Aardappels met gehakt en ei

INGREDIËNTEN

BAKVORM: xcm

Kies je bakvorm

Huidig: xcm

Rond

Rechthoek
900 g aardappels vastkokend
5 g zout
65 ml olijfolie
250 g gehakt
2 g zout
25 g koriander
2 knoflook
3 g komijnpoeder
3 g ras el hanout
4 eieren (m)

STAPPENPLAN

1

Schil en snijd de aardappels in dunne plakjes. Doe de aardappels in een diepe kom en voeg wat zout toe. Meng ze goed samen.
2

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de aardappelschijven toe. Zet het vuur hoog. Wanneer het goed bakt, zet je het vuur op z’n laagst. Leg er een deksel op. Laat het nu bakken voor zo’n 20 minuten.
3

Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg het zout, koriander, knoflook, komijnpoeder en ras el hanout toe. Meng ze goed samen.
4

Verdeel het gehakt over de aardappelschijven en leg de deksel er weer op. Laat het verder koken voor zo’n 10 minuten of tot het gehakt gaar is. Kluts de eieren en voeg ze aan de aardappels met gehakt toe. Leg de deksel erop. Kook het verder op laag vuur voor zo’n 7 minuten of tot het ei gaar is.
5

6

Tips:

- Voeg zout en peper toe naar wens. - Voeg stukjes groentes toe. - Serveer de maaltijd met Marokkaans brood.
2 Comments
  • Wat een lekker en makkelijk recept! Thanks Najat x
    • Fijn dat het heeft gesmaakt Hiba en altijd graag gedaan! XX

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy