Zachte snickers dessert

Chocoladelicious! Beter dan dit kun je deze dessertsjes niet verwoorden! Het was eigenlijk de bedoeling dat we dit recept later zouden plaatsen, maar aangezien wij zoveel verzoekjes binnenkregen, wilden we jullie hier niet lang op laten wachten! Geniet ervan!
PREP TIME
SERVES
8 porties
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Zachte snickers dessert

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: geen

Kies je bakvorm

Huidig: geen

Rond

Rechthoek
VULLING
250 ml ongeklopte slagroom
200 g melkchocolade
150 g snickers 3 bars van Snickers
70 g maria biscuit
100 g mascarpone
OMHULSEL
200 g melkchocolade
30 g pinda ongezouten
EXTRA
room
frambozen

STAPPENPLAN

1

Snijd de snickers en maria koek klein.
2

Breng de ongeklopte slagroom (250 gram) in een steelpan tot tegen de kook aan. Haal de steelpan van het vuur en voeg de stukgemaakte melkchocolade (200 gram) toe. Laat het staan voor een minuut. Na een minuut roer je dit samen tot een gladde massa. Voeg de mascarpone toe. Meng goed. Voeg de stukjes snickers en maria koekjes toe. Meng goed.
3

Verdeel het chocolademengsel in een siliconen vorm. Doe dit met behulp van een lepel. Heb je niet dezelfde siliconen vorm als die van mij? Gebruik dan een andere siliconen vorm. Doe de gevulde siliconenvorm afgedekt in de vriezer voor een paar uur of tot het goed hard is.
4

Smelt de melkchocolade au bain marie (200 gr), doe dit als volgt: Doe een laagje water (2 cm) in een steelpan en breng aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte melkchocolade op, voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en dus niet het water raakt. Na een minuut of twee zie je dat de melkchocolade begint te smelten. Roer de melkchocolade tot een gladde massa.
5

Hak de pinda’s. Voeg de gehakte noten toe en meng goed.
6

Neem een chocoladestaaf uit de siliconenvorm en prik er met twee tandenstokers in. Werk per stuk. Laat de andere nog in de vriezer.
7

Dompel het dessert in het chocolade-mengsel. Verwijder de tandenstokers en leg hem op een raster.
8

Bewaar het dessert afgedekt in de koelkast.
9

0 Comments

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy