Oreo ijsjes

Wees creatief en maak thuis je eigen oreo ijsjes! Ja, zo makkelijk is het! Kies de chocolade, toppings en geniet! Want als je ze eenmaal hebt geproefd, wil je niks anders meer!
PREP TIME
SERVES
8 porties
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Oreo ijsjes

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: geen

Kies je bakvorm

Huidig: geen

Rond

Rechthoek
OREO IJS
200 ml ongeklopte slagroom
8 g vanillesuiker 1 zakje
8 g klopfix 1 zakje
100 g gecondenseerde melk
50 g oreo
OMHULSEL
200 g chocolade naar wens
25 g oreo

STAPPENPLAN

1

Hak de oreo (75 gram) niet al te fijn.
2

Doe de ongeklopte slagroom samen met de vanillesuiker en klopfix in een diepe kom en klop deze stijf. Voeg de gecondenseerde melk toe en mix het samen tot een geheel. Voeg de gehakte oreo’s (50 gram, dus niet alles!) toe. Spatel goed.
3

Doe het room-mengsel in een siliconenvorm en schuif er een ijsstokje in. Leg afgedekt voor een paar uur in de vriezer. Het liefst een hele nacht.
4

Smelt de witte of melkchocolade au bain marie. Doe dit als volgt: Doe een laagje water (2 cm) in een steelpan en breng aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte chocolade op. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en niet het water aanraakt. Na een minuut of twee zie je dat de chocolade begint te smelten. Roer de chocolade tot een gladde massa.
5

Voeg de stukjes oreo toe (25 gram).
6

Dompel het ijsje één voor één in het chocolademengsel en leg het weer terug in de vriezer. Ze zijn klaar wanneer de chocolade hard is.
7

0 Comments

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy