Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Msmen gevuld met kaas

  Msmen-kaas-Kookmutsjes-1024x745
  Dit zijn zulke lekkere platte pannenkoeken gevuld met drie kazen! Beter bekend als msmen in de Marokkaanse keuken and we sure love it! Het neemt me mee terug naar al die lekkere ontbijtjes van mijn moeder, want je zag ze (en ziet ze nog steeds) altijd op de ontbijttafel. Heerlijk gewoon! Maak het af met een kopje verse muntthee en geniet!

  Ik heb alles zo goed mogelijk proberen uit te leggen d.m.v. stappen inclusief stappenfoto's voor de mensen die hier moeite mee hebben. Zoals altijd geef ik aan om het recept van tevoren goed door te nemen voordat je begint. Succes, you can do this!
  PREP TIME
  SERVES
  6 porties
  GEMIDDELD
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Msmen gevuld met kaas

  INGREDIËNTEN

  Porties aanpassen
  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  KAASVULLING
  250 g geraspte kaas
  100 g mozzarella
  100 g smeerkaas
  deeg
  300 g bloem patentbloem
  250 g fijne griesmeel
  300 ml water
  20 ml olijfolie
  7 g zout 1 1/6 tl
  EXTRA
  boter

  STAPPENPLAN

  1

  november-fotos487

  Doe de geraspte kaas, mozzarella en smeerkaas in een hakmolen. Mix tot een geheel en leg het apart.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Msmen-met-gehakt-en-kaas-Kookmutsjes-1024x745

  Msmen. Één van de best bekeken recepten bij ons op de website en het wordt ook enorm veel gemaakt! Er kan geen Ramadan voorbijgaan zonder dat wij een nieuwe variant introduceren! Bij deze: de msmen met gehakt! So good!

  icon
  2

  november-fotos488

  Doe de griesmeel samen met de bloem, het zout, de olijfolie en het water in een diepe kom. Kneed 2 minuten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg even rusten voor 5 minuten. Vervolgens kneed je het verder voor 5 minuten.
  3

  K1A4178

  Verdeel het deeg in 12 stukken (70 gram per portie). Vorm ze tot bollen (voor een msmen heb je 2 bollen nodig, zie volgende stappen).
  4

  november-fotos486

  Vet de werkplek in met olie (30 ml) en leg de bollen erop. Vet de handen goed in en druk het wat plat (12 bij 12 cm). Dek af met huishoudfolie en laat 15 minuten staan.
  5

  november-fotos489

  Smeer de werkplek goed in met olie (10 ml per bol) en leg het deeg erop. Met een lichte aanraking en een snelle vegende beweging met je vingertoppen, vanuit het midden naar buiten, verspreid je het deeg voorzichtig tot een flinterdunne gevormde cirkel van 30 bij 35 cm. Vet je handen goed in, zo vaak als nodig is. Dat werkt een stuk makkelijker zodat je handen makkelijk over het deeg glijden.
  6

  november-fotos490

  Schep in het midden van het deeg het kaasmengsel erop (73 gram per msmen). Vouw het flinterdunne deeg naar binnen in vier delen.
  7

  K1A4205

  Vorm het deeg tot een vierkant pakketje van 10 bij 10 cm. Herhaal deze stap met de resterende 5 bollen.
  8

  november-fotos492

  Druk het pakketje iets platter (14 bij 14 cm). Herhaal met de rest.
  9

  november-fotos491

  Smeer de werkplek goed in met olie (10 ml per bol). Leg het deeg erop. Met een lichte aanraking en een snelle vegende beweging met je vingertoppen, vanuit het midden naar buiten, verspreid je het deeg voorzichtig tot een flinterdunne gevormde cirkel van 30 bij 35 cm. Vet je handen goed in, zo vaak als nodig is. Smeer ze in met een laagje boter (1 theelepel per msmen) en het kaaspakketje op. Vouw het dicht en leg weg.
  10

  K1A4220

  Herhaal de werkwijze met de rest.
  11

  november-fotos493

  Vet de werkplek met wat griesmeel en smeer het goed uit. Begin met de eerste msmen die je hebt gevouwen (werk alleen op een ingevette werkplek). Vet je handen goed in en veeg met je vingertoppen het uiteinde plat om het formaat te verdubbelen (23 bij 22 cm). NOTE: Werk steeds per msmen. Wanneer de msmen bijna klaar is met bakken, vorm je pas het volgende pakketje.
  12

  K1A4229

  Verhit de ingevette gietijzeren pan (anaghdam) op middelhoog vuur. Leg de vierkante msmen op de hete gietijzeren pan (anaghdam) en bak het 30 seconden. Draai de msmen om en bak voor één tot anderhalve minuut. Maak telkens een draaibeweging met je handen zodat de msemen egaal kleurt. Draai de msemen weer om en bak het weer voor een minuut of tot het gaar is. Herhaal de werkwijze. Smeer de msmen in met een beetje olie aan beide kanten en stapel ze op elkaar.
  13

  K1A4344-2-683x1024

  0 Comments

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy