Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Msmen gevuld met gehakt

  Msmen-met-gehakt-en-kaas-Kookmutsjes-1024x745
  Msmen. Één van de best bekeken recepten bij ons op de website en het wordt ook enorm veel gemaakt! Er kan geen Ramadan voorbijgaan zonder dat wij een nieuwe variant introduceren! Bij deze: de msmen met gehakt! So good!
  PREP TIME
  SERVES
  6 porties
  GEMIDDELD
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Msmen gevuld met gehakt

  INGREDIËNTEN

  Porties aanpassen
  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  DEEG
  250 g fijne griesmeel
  300 g bloem
  7 g zout 1 1/6 tl
  20 ml olijfolie
  300 ml water
  VULLING
  350 g gehakt
  5 g zout 5/6 tl
  5 g ras el hanout 2 tl
  3 g komijn 1 tl
  3 g uienpoeder 1 tl
  3 g zwarte peper 1 tl
  2 g paprikapoeder 2/3 tl
  150 g gele ui 1 gele ui
  2 knoflooktenen
  100 g rode paprika halve paprika
  15 g verse koriander
  40 ml olijfolie
  EXTRA
  kaas

  STAPPENPLAN

  1

  november-fotos488-1

  Doe de griesmeel samen met de bloem, het zout, de olijfolie en het water in een diepe kom. Kneed het een paar minuten tot een samenhangend deeg. Dek het af en laat het deeg 10 minuten staan.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Gebakken-gehaktbroodjes-Kookmutsjes-1024x750

  Zien deze gebakken gehaktbroodjes er niet appetijtelijk uit? En zo smaken ze ook! Ze zijn echt makkelijk te maken en hoeven niet te gaan rijzen. Dat betekent dat je meteen aan de slag kunt gaan en snel kunt genieten! Serveer deze gehakt-bommen bij je volgende iftar. Weet zeker dat iedereen ervan zal smullen!

  icon
  2

  november-fotos555

  Pel de gele ui en knoflook. Snijd de ui, paprika en koriander grof. Doe de groenten in een hakmolen en mix niet al te fijn. Voeg de olijfolie toe.
  3

  november-fotos554

  Doe het gehakt in een pan (zonder olie) en bak op middelhoog vuur. Voeg het zout, ras el hanout, komijn, uienpoeder, zwarte peper en paprikapoeder toe. Bak 5 minuten. Voeg het groentemengsel toe en bak 4 minuten. Laat het gehaktmengsel compleet afkoelen.
  4

  november-fotos358

  Verdeel het deeg in 12 stukken (72 gram per portie). Vorm ze tot bollen.
  5

  november-fotos486-1

  Vet de werkplek in met olie (30 ml) en leg de bollen erop. Vet de handen goed in en druk het deeg wat plat (12 bij 12 cm). Laat 15 minuten staan.
  6

  november-fotos556

  Smeer de werkplek goed in met olie (10 ml per bol) en leg het deeg erop. Met een lichte aanraking en een snelle vegende beweging met je vingertoppen, vanuit het midden naar buiten, verspreid je het deeg voorzichtig tot een flinterdunne gevormde cirkel van 30 bij 35 cm. Vet je handen goed in, zo vaak als nodig is. Dat werkt een stuk makkelijker zodat je handen makkelijk over het deeg glijden.
  7

  november-fotos557

  Schep in het midden van het deeg het gehaktmengsel erop (70 gram per msemen). Vouw het flinterdunne deeg naar binnen in vier delen. Vorm tot een vierkant pakketje van 10 bij 10 cm. Herhaal deze stap.
  8

  K1A4855

  Druk de pakketjes een beetje plat.
  9

  november-fotos558

  Smeer de werkplek weer goed in met olie (10 ml per bol). Leg het deeg erop. Met een lichte aanraking en een snelle vegende beweging met je vingertoppen, vanuit het midden naar buiten, verspreid je het deeg voorzichtig tot een flinterdunne gevormde cirkel van 30 bij 35 cm. Vet je handen goed in, zo vaak als nodig is. Leg er het gehakt pakketje op met daarop wat kaas of laat de kaas weg. Vouw het pakketje dicht en leg weg. Herhaal de werkwijze met de rest.
  10

  K1A4875-001

  Druk de pakketjes weer een beetje plat.
  11

  november-fotos559

  Strooi wat fijne griesmeel op beide kanten van het deeg. Begin met de eerste msmen die je hebt gevouwen (werk alleen op een ingevette werkplek). Vet je handen goed in en veeg met je vingertoppen het uiteinde plat om het formaat te verdubbelen (22 bij 22 cm). NOTE: Werk steeds per msmen. Wanneer de msmen bijna klaar is met bakken, vorm je pas het volgende pakketje.
  12

  november-fotos560

  Verhit de ingevette gietijzeren pan op middelhoog vuur. Leg de msmen op de hete gietijzeren pan en bak het 30 seconden. Draai de msmen om en bak één tot anderhalve minuut. Maak telkens een draaibeweging met je handen zodat de msemen egaal kleurt. Draai de msemen weer om en bak het weer voor een minuut of tot het gaar is. Herhaal de werkwijze.
  13

  Msmen-gehakt-Kookmutsjes-1024x753

  1 Comments
  • Beste Najat, Heb dit gerecht gister gemaakt en het was heerlijk! Ik vroeg me alleen af wat voor sausje er op de foto staat en of daar misschien ook een recept van is. Ik hoor het graag :D

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy