Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Chocolade crisp koekjes (no bake)

  Witte-krispies-koekjes-Kookmutsjes-1024x753
  Deze chocolade rijstkrokantjes doen hem knallen hoor! Soooo good! Gemaakt van gepofte rijst, chocolade en ganache! Handig om uit te delen, maar nog veel lekkerder om op te eten! Deze knapperige rijstkoekjes zijn zo makkelijk te maken en een geweldig alternatief voor elk zoet momentje!
  PREP TIME
  SERVES
  portie
  GEMIDDELD
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Chocolade crisp koekjes (no bake)

  INGREDIËNTEN

  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  GANACHE
  75 g witte chocolade
  30 g ongeklopte slagroom
  OMHULSEL
  200 g witte chocolade
  15 g rice krispies
  20 g geraspte kokos

  STAPPENPLAN

  1

  Witte chocolade ganache

  Breng de ongeklopte slagroom (30 gram) in een steelpan tot tegen de kook aan. Haal de steelpan van het vuur en voeg de stukgemaakte witte chocolade (75 gram) toe. Laat het staan voor een minuut. Na een minuut roer je deze samen tot een gladde massa. Doe de witte ganache in een spuitzak. Bij gebruik knip je er een klein beetje van het puntje weg. Leg apart.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Krispie amandel koekje Kookmutsjes

  Alle aandacht voor lekker want het is hoog tijd voor iets vernieuwends op tafel! Net als vele andere koekjes moet ik ook dit simpele recept met jullie delen. Dat is gewoon een must! Want met de suikerfeest die nadert, ben ik er zeker van dat je je wilt focussen op het bak gedeelte deze week (nou ja, voor dit recept heb je geen oven nodig, yes!). Dit recept is zomaar ontstaan en moet zeggen, wat een smaaksensatie! Deze koekjes zijn geweldig. De romige smaak, textuur en grootte zijn precies zoals ik het hebben wou. Samen met een lekkere crunchy topping maakt het het koekje compleet. Deze lekkere traktatie is echt een makkie en vol van smaak. Probeer het eens uit en je zult begrijpen wat ik bedoel!    

  icon
  2

  Witte chocolade au bain marie

  Smelt de witte chocolade (200 gr) au bain marie, dit doe je als volgt: Neem een steelpan en voeg een laagje water toe (2 cm). Breng het water aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte witte chocolade op. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en dus niet het water raakt. Na een minuut of twee zie je dat de witte chocolade begint te smelten. Roer de witte chocolade tot een gladde massa.
  3

  november-fotos459

  Doe de gesmolten witte chocolade in een diepe kom. Voeg de rice krispies en geraspte kokos toe. Meng goed.
  4

  november-fotos461

  Schep een laagje van het krispie-chocolademengsel in een mold, gevolgd door een beetje ganache in het midden. Voeg weer een laagje toe van het krispie chocolademengsel. Leg de mold in de vriezer totdat de chocolade goed stevig is.
  5

  K1A9033-2-683x1024

  0 Comments

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy