Poké Ball Bread

PREP TIME
SERVES
15 porties
GEMIDDELD
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Poké Ball Bread

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: geen

Kies je bakvorm

Huidig: geen

Rond

Rechthoek
DEEG
500 g bloem
10 g gist
10 g zout
15 g suiker
75 ml zonnebloemolie
200 g yoghurt
150 ml water warm water
15 ml zonnebloemolie
GARNERING
70 g tomatenpuree 1 blik
zwarte olijven
mozzarella
geraspte kaas

STAPPENPLAN

1

Voeg de bloem, gist, zout, suiker, zonnebloemolie, yoghurt en water in een diepe kom, meng het samen. Het deeg is plakkerig, blijf kneden. Op het eind voeg je 15 ml zonnebloemolie toe. Kneed zo’n halve minuut samen. Dek af en laat het rijzen voor een uur op een warme plek of tot het in omvang is verdubbeld.
2

Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 15 porties. Druk het een beetje plat en leg het op een bakpapier beklede bakplaat.
3

Smeer op het deeg voor de helft tomatensaus op, strooi op de andere helft geraspte kaas en maak de lijn door er zwarte olijven op te plaatsen met in het midden mozzarella. Laat het rijzen voor 30 minuten.
4

Leg het in een voorverwarmde oven op 200 °C voor zo'n 14 tot 20 minuten.
5

Dek de broodjes direct af met een theedoek als het uit de oven komt. Snijd het horizontaal en beleg het naar eigen smaak.
6

0 Comments
  • Sorry ik heb verkeerd email gedaan ?. Omg heerlijk! Ik heb veel van je recepten uitgeprobeerd. Ze zijn lekker en je legt het ook makkelijk en duidelijk uit. Alleen nu heb ik een vraagje voor je. Ik zou ze morgen graag in de ochtend willen maken. Alleen heb ik geen yoghurt in huis. Kan ik het vervangen met wat anders?
    • Sorry najat Ik zie nu pas je bericht . Dacht al krijg maar niks binnen ga wel kijken op de site haha. Bedankt voor het reageren! Groetjes
    • Hi Simoena, mooi om te horen! Je zou het kunnen vervangen met karnemelk of melk. Houd er wel rekening mee dat je dan ipv 200 gr yoghurt, 150 ml karnemelk/melk gebruikt. Als de broodjes in de oven hebben gezeten, kan het zo zijn dat de olijven verplaatsen. Maak je niet druk, want zodra ze uit de oven zijn kun je de olijven nog verschuiven. Doe dat wel als de broodjes warm zijn ;) Groetjes Najat!
  • Simoenaa
    Omg heerlijk! Ik heb veel van je recepten uitgeprobeerd. Ze zijn lekker en je legt het ook makkelijk en duidelijk uit. Alleen nu heb ik een vraagje voor je. Ik zou ze morgen graag in de ochtend willen maken. Alleen heb ik geen yoghurt in huis. Kan ik het vervangen met wat anders?

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy