Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Poké Ball Bread

  pokebal
  PREP TIME
  SERVES
  15 porties
  GEMIDDELD
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Poké Ball Bread

  INGREDIËNTEN

  Porties aanpassen
  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  DEEG
  500 g bloem
  10 g gist
  10 g zout
  15 g suiker
  75 ml zonnebloemolie
  200 g yoghurt
  150 ml water warm water
  15 ml zonnebloemolie
  GARNERING
  70 g tomatenpuree 1 blik
  zwarte olijven
  mozzarella
  geraspte kaas

  STAPPENPLAN

  1

  Voeg de bloem, gist, zout, suiker, zonnebloemolie, yoghurt en water in een diepe kom, meng het samen. Het deeg is plakkerig, blijf kneden. Op het eind voeg je 15 ml zonnebloemolie toe. Kneed zo’n halve minuut samen. Dek af en laat het rijzen voor een uur op een warme plek of tot het in omvang is verdubbeld.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Bruschetta broodjes Kookmutsjes

  De ultieme broodjes-lokker: Bruschetta broodjes! Gisteren hebben we heerlijk gesmuld van deze bruschetta broodjes. Het zijn hele zachte en luchtige broodjes met een prettige smaak en verleidelijke geur. Samen met een korst van bruschetta zien ze er zo snoezig uit dat het direct je zintuigen prikkelt, hier is gewoon geen ontkomen aan. Jullie weten vast wel dat ik dol ben op de bruschetta kruiden en als je ze nog niet in huis hebt? Halen, want ze zijn heerlijk! Zelfs mijn moeder die alleen haar eigen kruiden gebruikt, gebruikt tegenwoordig bruschetta kruiden. Yes, they are just so good and you will thank me later! Al eerder heb ik je verteld dat het bakken van brood mijn favoriet is. Heb al heel veel broodrecepten uitgeprobeerd en weet je, het verveelt nooit. Het bakken van brood vanaf het begin is zo’n leuk en lonend proces. Je weet waarvoor je het doet. Het kneden van deeg werkt ontspannen, maar is ook cruciaal voor het maken van brood. Dus zet even door, want als je eenmaal de techniek door hebt, bak je als een pro en dat is wat we willen! De bruschetta broodjes heb ik heerlijk gevuld met een appetijtelijke salade van zalm en moet zeggen dat het lekker en lichtjes op de maag valt. Ideaal tijdens het etenstijd, maar ook lunch of brunch zijn deze broodjes een aanrader.

  icon
  2

  Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 15 porties. Druk het een beetje plat en leg het op een bakpapier beklede bakplaat.
  3

  pokeballl

  Smeer op het deeg voor de helft tomatensaus op, strooi op de andere helft geraspte kaas en maak de lijn door er zwarte olijven op te plaatsen met in het midden mozzarella. Laat het rijzen voor 30 minuten.
  4

  pokeball

  Leg het in een voorverwarmde oven op 200 °C voor zo'n 14 tot 20 minuten.
  5

  Dek de broodjes direct af met een theedoek als het uit de oven komt. Snijd het horizontaal en beleg het naar eigen smaak.
  6

  pokeballll

  0 Comments
  • Simoenaa
   Sorry ik heb verkeerd email gedaan ?. Omg heerlijk! Ik heb veel van je recepten uitgeprobeerd. Ze zijn lekker en je legt het ook makkelijk en duidelijk uit. Alleen nu heb ik een vraagje voor je. Ik zou ze morgen graag in de ochtend willen maken. Alleen heb ik geen yoghurt in huis. Kan ik het vervangen met wat anders?
   • Simoenaa
    Sorry najat Ik zie nu pas je bericht . Dacht al krijg maar niks binnen ga wel kijken op de site haha. Bedankt voor het reageren! Groetjes
   • NajatsKeuken
    Hi Simoena, mooi om te horen! Je zou het kunnen vervangen met karnemelk of melk. Houd er wel rekening mee dat je dan ipv 200 gr yoghurt, 150 ml karnemelk/melk gebruikt. Als de broodjes in de oven hebben gezeten, kan het zo zijn dat de olijven verplaatsen. Maak je niet druk, want zodra ze uit de oven zijn kun je de olijven nog verschuiven. Doe dat wel als de broodjes warm zijn ;) Groetjes Najat!
  • Simoenaa
   Omg heerlijk! Ik heb veel van je recepten uitgeprobeerd. Ze zijn lekker en je legt het ook makkelijk en duidelijk uit. Alleen nu heb ik een vraagje voor je. Ik zou ze morgen graag in de ochtend willen maken. Alleen heb ik geen yoghurt in huis. Kan ik het vervangen met wat anders?

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy