Groentesalade

Omdat een koude salade een maandag als deze alleen maar beter kan maken! Ik ben echt zo klaar voor de zomer en zo is ook deze frisse groentesalade! Momenteel ben ik geobsedeerd door salades met groentes. Ze zijn ideaal, makkelijk en gezond! Vooral het nu ontzettend warm is buiten, komt zo’n verkoelende groentesalade goed van pas. En weet je, ik kon echt niet stoppen met het eten van dit lekkers! Zelfs een salade is too good!! 
PREP TIME
SERVES
3 porties
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Groentesalade

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: xcm

Kies je bakvorm

Huidig: xcm

Rond

Rechthoek
250 g sperziebonen
250 g wortels 3 wortels
1 blikje maïs kleine blik
1 tomaat
35 ml azijn
15 ml olijfolie
zout naar smaak

STAPPENPLAN

1

Schil de wortels.
2

Kook het water in een pan. Wanneer het borrelt, voeg je de wortels, sperziebonen en zout toe. Kook de groentes voor zo’n 20 minuten of totdat ze gaar zijn. Doe de groentes in een vergiet en laat ze afkoelen.
3

Snijd de wortels, sperziebonen en tomaat klein. Doe de gesneden groentes in een diepe kom. Voeg de maïs, olijfolie en azijn toe. Meng alle ingrediënten samen. Proef om te kijken of er genoeg zout in zit (voeg zout toe naar eigen smaak).
4

6 Comments
 • Salaam oe alaykoem recept, Wederom een heerlijk recept. Simpel en lekker fris. Mijn man en ik hebben genoten. Deze salade is een blijvertje bij ons :)
  • Wa'alaikom salaam Ahlam, Bedankt voor je bericht en waardering! Erg leuk om te weten dat het bij jullie goed in de smaak is gevallen én een blijvertje is geworden!
 • Zout
  Hoeveel zout heb jij gedaan?
  • Ik heb zout naar eigen smaak toegevoegd. Begin met een beetje zout om een indicatie te krijgen en daarna wat extra. Tenzij je tevreden bent over de smaak, dan hoeft dat natuurlijk niet. Groetjes, Najat
 • Ietje
  Moet azijn en olijfolie de hoeveelheid niet omgekeerd? 15 ml azijn en 30 ml olijfolie?
  • Nee, het is niet verkeerd. Wij gebruiken in de Marokkaanse salades altijd meer azijn. Als je het in de koelkast hebt gelegd voor een paar uur, trekt de smaak nog beter in.

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy