Chocolade hazelnootkoekjes (no bake)

No bake chocolate cookies for you! Persoonlijk houden we het hele jaar door van chocolade en dit recept is een heerlijke keuze! Dit zijn zulke lekkere no bake traktaties en helemaal niet moeilijk in elkaar te flansen!
PREP TIME
SERVES
40 porties
GEMAKKELIJK
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Chocolade hazelnootkoekjes (no bake)

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: ø 22cm

Kies je bakvorm

Huidig: ø 22cm

Rond

Rechthoek
KOEKJESDEEG
400 g chocolade biscuit
100 g hazelnoten
225 g nutella
10 g cacao
VULLING
50 g nutella
chocolade hazelnoten
OMHULSEL
250 g melkchocolade
GARNERING
melkchocolade au bain marie
gehakte hazelnoten

STAPPENPLAN

1

Doe de chocolade biscuit, hazelnoten, nutella en cacao in een hakmolen. Mix fijn. Doe het koekjesdeeg in een diepe kom. Meng/kneed samen tot een geheel.
2

Verdeel het koekjesdeeg in 2 stukken (370 gr per stuk).
3

Neem een vel huishoudfolie en leg dit op de werkplek. Schep het koekjesdeeg erop. Leg er nog een vel huishoudfolie op. Rol het koekjesdeeg met een deegroller uit tot een lap van 35 bij 25 cm.
4

Smeer een laagje Nutella (50 gram) en leg de chocolade hazelnoten erop. Rol in tot een langwerpige staaf. Doe de huishoudfolie er strak omheen. Leg in de vriezer voor een uur.
5

Smelt de melkchocolade au bain marie, doe dit als volgt: Doe een laagje water (2 cm) in een steelpan en breng aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte melkchocolade op. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en dus niet het water raakt. Na een minuut of twee zie je dat de melkchocolade begint te smelten. Roer de melkchocolade tot een gladde massa.
6

Haal de chocoladerol uit de vriezer. Smeer met een kwast de gesmolten melkchocolade over de chocoladerol. Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak/boterhamzakje. Garneer met lijntjes van chocolade en stukjes noten. Leg de chocoladerol weer in de vriezer voor een half uur of tot de chocolade stevig is.
7

Snijd de chocoladerol in schuine plakken van 1 cm. Gebruik een scherp mes.
8

0 Comments

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy