Over Kookmutsjes

Over kookmutsjes

Hallo allemaal en welkom op Kookmutsjes! Ik ben Najat, auteur, food photographer, recept ontwikkelaar, editor, creatieve bakster en vooral een grote liefhebber van eten! In juni 2016 ben ik mijn eigen website begonnen met de intentie om mijn passie voor koken en bakken te delen.

Voor mij is de keuken een fijne plek, een plek waar ik iedereen prettig en welkom in wil laten voelen. Mijn doel is om anderen te inspireren en aan te moedigen een heerlijke maaltijd klaar te maken. Ik wil laten zien dat koken en bakken helemaal niet zo moeilijk is. Met een beetje van mij en beetje van jou kunnen we samen iets lekkers voorbereiden.

Het is voor mij begonnen als een hobby maar in het laatste jaar is het uitgegroeid tot een passievolle, ambitieuze en culinaire community.

In 2014 begon ik onder de naam Najat’s Keuken en Najats LaCasa een Facebookgroep waar het delen van recepten centraal staat. Zelf ben ik een creatieveling op het gebied van koken, bakken en fotografie. Deze twee liefdes heb ik geprobeerd te combineren en met succes!

Opgegroeid met de heerlijkste gerechten en van jongs af aan geïnspireerd door mijn moeder wilde ik mij opgedane bak- en kookervaring tot uiting brengen en ga daarin in vergelijking met andere culinaire websites een stap verder. Ik daag mezelf elke keer uit om met iets unieks te komen. Het experimenteren met verschillende ingrediënten en kook- en bakmethodes is de basis van recepten.

Samen met mijn zusje Nadia heb ik de Facebookgroep Kookmutsjes aangemaakt. Binnen korte tijd werd de pagina Kookmutsjes een hit en er melden zich duizenden leden per maand aan. Na livegang zijn er meer dan 112.000 actieve kookmutsjes in de Facebookgroep. De explosieve groei, wereldwijde aandacht en om de kookmutsjes beter in hun kook- en bak behoefte te voorzien, was verdere professionalisering van onze culinaire community, waarin het delen van recepten centraal staat, een must.

De community Kookmutsjes is een positieve groep waarbij elkaar helpen essentieel is. Zelf ben ik erg positief ingesteld en zie het als mijn taak om dit proces verder te stimuleren en vrouwen en mannen die minder culinair zijn ingesteld te ondersteunen om het beste uit zich te halen.

Ik zou zeggen, schud je handen uit de mouw en aan de slag!

Veel kook- en bakplezier!