Zoekgeschiedenis
  Alles Wissen
  4 Resultaten

  Chocolade staafjes

  Chocolade staafjes
  Gisteren heb ik deze heerlijke no bake koekjes gemaakt. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken voor de kookmutsjes die geen oven hebben of waarbij de oven kaduuk is (lastig!). Daarom heb ik dit lekkere recept gemaakt wat simpel en snel te maken is. Door de eenvoud alleen is het een fijn en geweldig koekje maar ook zo ontzettend lekker!

  Maak het zo lekker als je zelf wilt. Combineer het koekje met chocolade naar eigen keus of maak er een leuke vorm in. It's all yours!
  PREP TIME
  SERVES
  45 porties
  GEMAKKELIJK
  Recept
  Bewaar

  Opslaan

  Selecteer groep:

  Chocolade staafjes

  INGREDIËNTEN

  Porties aanpassen
  BAKVORM: geen

  Kies je bakvorm

  Huidig: geen

  Rond

  Rechthoek
  KOEKJESDEEG
  200 g maria biscuits
  50 g walnoten gemalen
  250 g karamel bebogeen
  100 g nutella
  7 g cacaopoeder
  GARNERING
  50 g walnoten
  100 g melkchocolade

  STAPPENPLAN

  1

  Doe de maria biscuits is een mixer en maal de koekjes fijn.

  iconAANBEVOLEN VOOR JOU

  Koffie marmerkoek Kookmutsjes

  Al meer dan een jaar heb ik dit koekje in mijn hoofd en gisteren was het dan zo ver, want ik heb eindelijk deze koffie marmerkoek gemaakt. Het is een heerlijke heerlijke  maar dan ook echt een heeeeeerlijke combinatie van noten en koffie en dat maakt het wel een hele lekkere traktatie voor elke gelegenheid! En nee, voor deze heerlijke koekjes heb je helemaal geen oven nodig. Het is een makkelijke no-bake marmerkoek en dat ik ze leuk vind om te maken, hebben jullie denk ik al door. Deze kleine koekjes zijn perfect voor de liefhebbers van koffie en chocolade! Ik denk dat je meteen ook wel weet waar dit heel goed mee gaat? Yes, een kopje koffie uiteraard (thee mag ook hoor)! Ze hebben een zachte smeltende textuur wat gauw veranderd tot een verslavende notensmaak met een vleugje koffie. Mijn favoriete noten hiervoor zijn pecannoten of hazelnoten, beide gaan namelijk perfect samen met koffie! Ik heb hier wat oploskoffie aan toegevoegd en het is genoeg om het een beetje koffiesmaak te geven. Het heeft zo’n fijne nasmaakje van koffie en dat maakt de smaak geweldig als je het mij vraagt. Bewaar de koffie marmerkoek tot de volgende dag om het aan te snijden, je snijdt er dan prachtige blokken en of ruitjes uit (of vorm naar eigen keus).

  icon
  2

  testing139

  Doe de gemalen maria biscuits in een diepe kom en voeg de gemalen walnoten, karamel, nutella en cacao toe en meng het samen tot een mooie koekjesdeeg.
  3

  testing140

  Pak een beetje van het koekjesdeeg en vorm het tot een bol (17 gram per bol). Rol de bol tot een langwerpige staaf. Dep ze in de walnoten. Leg ze apart.
  4

  Smelt de chocolade au bain marie.
  5

  testing141

  Dep de koekje voor een derde in de gesmolten chocolade. Leg de chocolade staafjes op een vel bakpapier tot de chocolade hard is.
  6

  _K1A2709

  7

  Tips:

  4 Comments
  • Selima0186
   Hey, moet dit koekje niet in de oven ???
  • Atje
   Hallo, hoe lang kun je deze (en de andere no bake koekjes) bewaren?
  • MykeEnIndy51
   Hoi Najat! Moet je per se Nutella gebruiken of kan je ook een ander merk gebruiken? Groetjes Myke!!
  • Zoubeda
   Maachaallah allahomabarek ??

  Reageren

  Volg ons op:

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
  ©2022 Kookmutsjes.comPrivacy