Bugles-kipballetjes met kaas

Het recept van deze krokante knapperds staat nu online! Naast een heerlijke korst van bugles en kip zijn ze zo smeuïg door de cheezy vulling! Ze zijn leuk om te maken en smaken zoveel beter wanneer je ze zelf maakt. Wij konden er in ieder geval niet van afblijven! Echt een aanrader!
PREP TIME
SERVES
14 porties
GEMIDDELD
Recept
Bewaar

Opslaan

Selecteer groep:

Bugles-kipballetjes met kaas

INGREDIËNTEN

Porties aanpassen
BAKVORM: geen

Kies je bakvorm

Huidig: geen

Rond

Rechthoek
KIPMENGSEL
300 g kipfilet
2 g paprikapoeder 2/3 tl
3 g knoflookpoede 1 tl
3 g uienpoeder 1 tl
1 g Italiaanse kruide
2 g zwarte peper 2/3 tl
100 g smeerkaas
2 g zout 1/3 tl
VULLING
cheddar kaas
BLOEMMENGSEL
40 g bloem patentbloem
2 g zwarte peper 2/3 tl
2 g paprikapoeder 2/3 tl
2 g knoflookpoeder 2/3 tl
OMHULSEL
2 eieren (m)
125 g bugles 1 zak

STAPPENPLAN

1

Breng de kip in een pan met water aan de kook met een beetje zout. Wanneer de kip gaar is (de kip moet wit van kleur zijn), haal je de pan van het vuur. Giet het water af en laat de kip iets afkoelen. Pluk of snijd de kip klein.
2

Doe de kip in een diepe kom. Voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper en smeerkaas toe. Meng goed. Voeg zout toe naar smaak (ik heb 2 gram zout toegevoegd).
3

Neem wat van het kipmengsel en druk iets plat (20 gram per stuk). Leg er wat cheddar kaas op (4 gram). Dit kun je ook weglaten als je dat liever hebt. Maak het dicht en vorm tot een bol. Herhaal de werkwijze tot het kipmengsel op is.
4

Doe de bloem, zwarte peper, paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom. Meng goed.
5

Breek de eieren boven een kom. Kluts de eieren. Verkruimel de bugles en doe dit in een aparte kom. Haal de kipballetjes achtereenvolgens door het bloemmengsel, geklutst ei en de bugles. Herhaal deze stap voor een tweede laag.
6

Dek de bugles balls af en leg ze minimaal een half uur in de vriezer (mag ook langer). Hierdoor behouden ze hun vorm wanneer je ze bakt.
7

Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan op 170℃. Bak ze in 3 minuten rondom goudbruin. Laat de bugles balletjes uitlekken op keukenpapier.
8

0 Comments

Reageren

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en ontvang eenvoudige- en heerlijke recepten rechtstreeks in je inbox!
©2021 Kookmutsjes.comPrivacy